Pomohli nám střídající hráči. Výhra má obrovskou cenu | SK Slavia Praha
Více

Pomohli nám střídající hráči. Výhra má obrovskou cenu

Trenér Jindřich Trpišovský mluvil po vítězném zápase v Liberci (1:0) o důležitém kroku k titulu, návratu Ondřeje Kúdely, přínosu střídajících hráčů i náročném terénu.

„Bylo to hodně složité, i vzhledem k terénu jsme viděli spoustu osobních soubojů. Míč létal hodně ve vzduchu, moc čistého času se nehrálo. Zpětně si nevybavuji ani žádnou vyloženou šanci, když už k něčemu došlo, tak se většinou pískal ofsajd. Na obranu hráčů ale musím říct, že na takovém terénu je to strašně složité. První půle byla asi nekoukatelná, pak od 60. minuty už bylo na hřišti více místa a byly i nějaké kombinační akce a nebezpečí. V takovém zápase většinou rozhodně nějaká standardní situace, nám se podařilo dát gól z penalty. Jinak to bylo spíš mistrovství Evropy v osobních a hlavičkových soubojích. Po fyzické stránce se jednalo o nesmírně náročné utkání, nám se ale vzadu podařilo uskákat většinu centrů, které do vápna chodily hlavně od Mosquery,“ hodnotí vítězství v Liberci Jindřich Trpišovský.

„Utkání nás stálo spoustu sil, protože terén byl měkký, zapískovaný. Osobní souboje většinu stojí více sil než samotné běhání, Liberec hrál náročně, hodně běhal a napadal. Bylo to nahoru dolů, v první půli měli domácí lepší pohyb a sbírali v prostředku hřiště spoustu míčů. My jsme byli hodně bez balonu, pak nám ale hodně pomohli střídající hráči, kteří přišli na hřiště. V kombinaci s tím, že jsme končili ve čtvrtek někdy po půlnoci a teď se hrálo od čtyř hodin, tak bylo potřeba, aby nám někteří hráči přinesli čerstvou krev. Bylo potřeba, aby to střídající hráči rozběhali, a například Ibra Traoré do toho nastoupil skvěle. Kuchtič, Mick i další nám zápas pomohli dohrát tak, jak jsme potřebovali,“ dodává kouč Slavie.

Body se z Liberce vozí těžko, za Kudyho jsem moc rád

Sešívaní v druhém poločase zamkli soupeře u vápna a po faulu na Jana Kuchtu skórovali z nařízené penalty. „Střídající hráči včetně Provyho a Šévy nám hodně pomohli. Liberec nás v první půli ve středu přehrával, tohle pojetí je ale stálo strašně moc sil a ke konci už nestíhali tolik dostupovat naše tři stopery. My jsme se díky tomu více dostávali na útočnou polovinu a už před penaltou jsme měli tři velice zajímavé kombinační akce. Oskymu chyběl kousek, Kuchtič zase pálil do gólmana. Byla to kombinace střídajících hráčů a únavy u Liberce,“ přibližuje trenér sešívaných.

Do základní sestavy se po vynucené pauze vrátil Ondřej Kúdela, který proti Slovanu podal spolehlivý výkon a proměněnou penaltou rozhodl zápas. „Jsem rád, že se vrátil, je to pro nás důležitý hráč. Delší dobu teď nehrál soutěžní zápas, byl po úraze a antibiotikách, minulý týden vůbec nevypadal dobře. Odvedl velice dobrý výkon, i když pro něj jako pro technického hráče byl terén ještě složitější. Nakonec proměnil penaltu, jsem za něj moc rád. Ve stavu, v jakém jsme, kdy jsme doma nechali spoustu zraněných hráčů, je pro nás každý takhle kvalitní hráč potřeba. Jsem rád, že na sebe vzal tu složitou situaci a dal vítězný gól,“ těší Jindřicha Trpišovského.

Vítězství v Liberci sešívané opět o kus přiblížilo vysněnému zisku ligového titulu. „Samozřejmě je to velký krok, Liberec je na špici tabulky, na podzim hrál skvěle Evropu. Má spoustu kvalitních hráčů a moc často doma neprohrává, body se odsud vozí těžko. Po tom všem, co bylo v neděli, spoustě změn v sestavě a novém rozestavní mají tři body z Liberce obrovskou cenu. Spousta týmů tady ztrácí, není to tady jednoduché a většinou je to o gól,“ ví kouč sešívaných.

Ondra Lingr nehrál preventivně, Alex Bah by mohl být do týdne zpátky

Na marodku po utkání s Arsenalem přibyli další dva hráči, do utkání proti Liberci nemohli zasáhnout Ondřej Lingr a Alexander Bah. „U Ondry je to podobné jako u Simiče, jedná se o přetížení některých partií. Ondra sice neodehrál tolik zápasů v základu, naskočil ale téměř do každého, vždy šel do maximálního zatížení. Možná už ve středu by mohl být k dispozici, i v derby ale hrál s určitým sebezapřením, protože jsme ho potřebovali. Odehrál i Arsenal a nechceme, aby to skončilo nějak vážněji jako třeba u Simiče, takže to bylo spíše preventivní. U Alexe se jedná o zranění v horní části těla z Arsenalu, kvůli kterému v půli střídal. Je to problém s ramenními vazy, ale také je příslib, že by to nemuselo trvat déle než týden,“ doufá trenér Slavie.

Po prodělaném onemocnění covidem by se k týmu měl zpět připojit obránce Simon Deli. „Simon má typologii, která by se na tento zápas hodila. Potřebujeme ale hráče dát dohromady, viděl jsem například statistiky zápasů a cestování Provyho a Bóřy za poslední měsíc a půl. Potřebovali jsme Bóřu připravit na program, který přijde. U Simona je to podobné, levá noha na stoperu, skvělý hráč. Pojedeme v tomhle režimu do konce ligy a jsem jen rád, že ho budeme mít k dispozici, protože nám to umožní hrát například na těžších terénech v tříobráncovém systému a vrátit Tomáše Holeše zpět na post, kde ho potřebujeme,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články