V neděli od 18:30 o titul proti Bohemians | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 o titul proti Bohemians

Šest kol před koncem FORTUNA:LIGY si mohou sešívaní definitivně zajistit zisk mistrovského titulu. V cestě stojí Bohemians, vršovické derby začíná na soupeřově půdě v neděli v 18:30.

Pouhé dva body dělí slávisty od zisku třetího mistrovského titulu v řadě a jednadvacátého celkově.

„Všichni se na to těšíme. Hodně jsme pro to udělali nejen tuhle sezonu. Tím, že to může být třetí titul v řadě, je to unikátní šance. Letos to taky nebylo nic jednoduchého, takže čím dřív se nám to povede dotáhnout, tím líp,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Pro nás je skvělé, že jsme se dostali do takhle komfortní situace a můžeme tolik kol před koncem mít titul. Budeme to chtít dokázat co nejdřív, v neděli budeme hrát hlavně o to,“ dodává záložník Lukáš Provod.

Bohemians jsou ale obzvlášť v Ďolíčku nebezpečný soupeř. Momentálně mají skvělou formu, už osm zápasů v lize za sebou neprohráli.

„Naposledy jsme tam prohráli, předtím jsme sice vyhráli 3:0, ale nehráli jsme moc dobře. Naposledy jsme tam hráli s Pardubicemi. Ten zápas je vždycky specifický, hrací plocha bývá v horším stavu, obzvlášť teď, když tam hrají dva týmy. Je tam hodně soubojů, s Bohemkou je to doma většinou přetahovaná o gól, bude to náročný zápas,“ předvídá trenér sešívaných. 

„Určitě to bude nepříjemný zápas. Je to vršovické derby, tam se nikomu nehraje dobře a nám už vůbec ne. Nemáme na to vůbec dobré vzpomínky. Mohla by to pro nás být výhoda, protože se na to víc zkoncentrujeme. Máme možnost získat titul, dáme do toho všechno a doufám, že to tam zvládneme,“ věří Lukáš Provod.

Úvodní letošní vzájemný zápas v Edenu přinesl velké drama. Slávisté vyhráli 2:1, vítězný gól dal v 66. minutě právě Lukáš Provod.

„Vzpomínám si na něj dobře, ten gól byl hezký, ale myslím si, že v tom zápase jsem nehrál úplně dobře. Po zápase jsem dostal od trenéra Trpišovského docela fén, ale důležité je, že jsme ten zápas zvládli. Proti Bohemce je to vždycky složitý zápas, jsou dobře fyzicky připravení a hodně namotivovaní na vršovické derby. Očekávám podobné utkání, ale věřím, že to zvládneme,“ doufá Lukáš Provod.

Proti Zlínu i Liberci nasadil trenér Jindřich Trpišovský formaci 3-5-2. Naposledy v Edenu proti Fastavu při výhře 2:1 nastoupila na hrotu dvojice Stanislav Tec - Jan Kuchta. V neděli nemůže hrát Taras Kačaraba, který stojí za žluté karty. Po covidu se ale vrací Simon Deli.

„Pozitivně to vypadá se Simonem Delim, který by se mohl připojit do nedělní nominace. Vrací se i Júsuf, který se vykartoval. Jinak bohužel ostatní hráči na neděli nebudou. Trápí nás, že ti, kteří jsou na marodce, jsou všichni na podobné posty. Když to vezmu i s Alexem Bahem, tak jsou to všichni rychlostní typy do křídelních prostorů. Proti Zlínu bylo vidět, jak nám chyběli,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články