Jeden z našich nejlepších výkonů za dva měsíce | SK Slavia Praha
Více

Jeden z našich nejlepších výkonů za dva měsíce

Asistent trenéra Jaroslav Köstl hodnotil po postupu do semifinále MOL Cupu jak práci celého týmu a kvalitu soupeře, tak i skvělé individuální výkony Jana Kuchty a Lukáše Masopusta.

„S postupem jsme spokojení. V sezoně máme vytyčené určité cíle, pohár je pro nás stejně důležitý jako liga. Cílem bylo postoupit, řekl bych, že jsme k vítězství přidali i herní kvalitu, i když nám samozřejmě pomohl ten nešťastný moment Olomouce v závěru první půle. Gól nás ale zklidnil a ve druhé půli to už bylo o velké herní kvalitě. Troufám si tvrdit, že zápas jsme dohráli jako velký tým,“ hodnotil vítězství 3:0 nad Olomoucí asistent Jaroslav Köstl.

„Hlavně v prvním poločase kladli domácí velký odpor, měli dvě gólovky, ve kterých nás podržel Koli. Byli nepříjemní i při standardních situacích, takže zápas určitě nebyl jednoduchý. Nám chvíli trvalo, než jsme se rozběhali, potom jsme přidali na dynamice a odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů za poslední dva měsíce. Vybrali jsme nejsilnější možnou sestavu, chyběli nám samozřejmě někteří hráči, to ale v téhle fázi sezony prostě bývá. Jsem rád za to, jak to kluci zvládli,“ dodává člen trenérského týmu sešívaných.

Počáteční minuty byly podle Jaroslava Köstla daní za náročný program. „Někdy vás zápas netrefí od samotného začátku, soupeř navíc hrál dobře a nebylo pro nás příjemné jeho vysoké napadání. Únava ale je faktor, který do toho jednoznačně promlouvá, protože máme za poslední čtyři měsíce v nohách včetně reprezentace nějakých sedmadvacet zápasů. To je nálož, která se, ať chcete nebo ne, na hřišti projevit musí,“ ví asistent trenéra Trpišovského.

Kuchtič nám strašně pomohl, i když jsme ho v první půli uvařili

První gól vstřelil po skvělém napadání brankáře Mandouse ve formě hrající Jan Kuchta. „Už při gólu jsem na něj řval, že to je zasloužené. Do zápasu vstoupil skvěle a hodně nám pomohl. V některých fázích prvního poločasu jsme ho bohužel trochu uvařili, protože nám rozbíhal obranu a my v přechodu ztráceli hodně míčů. Po tom prvním gólu to bylo o něco jednodušší, už před ním ale hrál perfektně a odvedl spoustu práce. Stálo ho to hodně sil a už o poločase si řekl o střídání, že půjde ze hry okolo šedesáté minuty. To asi hovoří za vše,“ ví Jaroslav Köstl.

Skvělý výkon předvedl i Lukáš Masopust, který krásně připravil hned dvě slávistické branky. „Úsměvné je, že o poločase jsme Lukášovi říkali, ať hraje ekonomičtěji a tolik se nevytahuje dopředu. Takže jestli bude hrát takhle ekonomicky vždy, nikoho jiného na hřiště asi nepustí. Maso samozřejmě vnímá konkurenci stejně jako každý, Alex Bah také hraje skvěle a my jsme rádi, že je oba máme. Kdybychom ale měli pro zápas v Olomouci k dispozici oba, Maso by asi stejně hrál, akorát na křídle. Jeho využitelnost je ještě větší, o místo se ale pere statečně, je to skvělý kluk i fotbalista, reprezentant k tomu. S konkurencí je v pohodě, má s tím hodně práce, ale zvládá to výborně,“ nešetří chválou na adresu opory Slavie asistent kouče sešívaných.

Derby nebude jednoduché, snad si udržíme skvělou bilanci

V neděli sešívaní vyzvou v Edenu Plzeň, o tři dny později je pak čeká pohárové semifinálové derby proti Spartě. „Jde nám to krásně za sebou, strašně se těšíme. Doma s Plzní můžeme rozhodnout o titulu, pak nás čeká semifinále na Letné. Bude to třetí derby v sezoně a doufáme, že si udržíme krásnou bilanci bez porážky. Určitě nás nečeká jednoduchý zápas, to ale ani nikoho, kdo bude stát proti nám,“ má jasno Jaroslav Köstl.

Sešívaní vyhlíží návrat alespoň některých hráčů z široké marodky „Proti Olomouci už naskočil Ondra Lingr, který může odehrát část zápasu, i když na celé utkání to určitě ještě není. Z ostatních hráčů, kteří jsou mimo, to vypadá, že by dva mohli být na neděli k dispozici,“ uzavírá asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články