Nesmíme Spartě dát příležitost si myslet, že by nás mohla porazit | SK Slavia Praha
Více

Nesmíme Spartě dát příležitost si myslet, že by nás mohla porazit

K pohárovému vítězství nad Spartou přispěl Lukáš Masopust nádhernou asistencí. „Viděl jsem, že mě obránce kříží, tak jsem míč zasekl a poslal na volného Kuchtiče," popsal důležitý moment.

Slavia vyhrála derby 3:0 a postoupila do finále MOL Cupu, jak utkání hodnotíte?
„Zvládli jsme to dobře, přečkali jsme těžší pasáž hry, kdy Sparta měla jednu nebo dvě šance. Vzápětí jsme udeřili a do té doby jsme utkání vcelku drželi a definitivně to zlomili třetím gólem.“

V poločase jste si v kabině říkali, že i přes vedení 2:0 nebyl výkon tak dobrý. Je i v tom síla Slavie, že dokážete být sebekritičtí a pojmenovávat problémy pravými jmény?
„Vypadávaly nám balony ve středu a neměli jsme druhé míče. Sparta nás dobře přečíslovala ve stranách, což pro nás bylo nepříjemné a vznikaly pak nebezpečné situace. O přestávce jsme si ale vše řekli, polepšili jsme se a pak jsme to mohli v klidu dohrát.“

Při třetím gólu jste předvedl akci zápasu, kdy jste obešel dva hráče a přihrával Honzovi Kuchtovi před prázdnou bránu. Jak jste to viděl?
„Při běhu jsem viděl, že mě jeden z obránců Sparty kříží, tak jsem si ho zasekl. Pak ani nevím, jestli jsem dělal další kličku, viděl jsem ale volného Kuchtiče před prázdnou bránou, tak jsem mu to jen předložil. Jsem za jeho gól rád.“

Chutná taková asistence ještě o něco více než gól?
„Jednoznačně.“

Série v derby bez porážky trvá už 14 utkání v řadě, každopádně asi cítíte, že je třeba nepolevovat…
„Přesně tak, takové zápasy se musí zvládat stále. Spartě nesmíme dát příležitost si myslet, že by nás mohli porazit.“

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články