Derby žen skončilo remízou 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Derby žen skončilo remízou 1:1

Třetí letošní derby vítěze nepřineslo a skončilo nerozhodně 1:1. Jedinou branku Slavie vstřelila v závěru utkání Martina Šurnovská. Domácí Sparta dohrávala v deseti po vyloučení Lucie Martínkové.

První derby v nadstavbě na hřišti Sparty bylo velice důležité, případná výhra mohla hodně přiblížit k mistrovskému titulu. V úvodu byla hra vyrovnaná, ze začátku dokonce domácí Sparta získávala odražené míče. První šanci ale měla v 7. minutě Šurnovská, její střelu k tyči z 20 metrů brankářka Sloupová vyrazila. Postupem času získávala Slavie územní převahu, ovládla střed hřiště. Ve 21. minutě Šurnovská šikovně posunula do běhu Černou, dostala se na dostřel sparťanské branky, ale vhodný okamžik prováhala a domácí obránkyně dokázala zblokovat na roh.

Sparta se k jediné šanci v prvním poločase dostala ve 27. minutě, kdy po centru z pravé strany Křivská přehlavičkovala slávistickou obránkyni, ale míč naštěstí nezamířil mezi tyče. Slavia nadále tlačila, snažila se dostat do zakončení, ale nedařilo se. Ve 32. minutě po prodloužení hlavou od Kožárové byla před brankou opět Černá, i tentokrát však obrana dokázala odvrátit v poslední okamžik na roh. Do poločasu už žádná další šance nebyla a dohrávalo se na polovině Sparty.

Druhý poločas měla první šanci Slavia. Po standardní situaci střelu Krejčiříkové brankářka vyrazila na roh, po něm hlavičkovala Kožárová k Cahynové, ale včas zasáhla Sloupová. Sparta byla důraznější a získala ve středu hřiště převahu. A z toho pramenila největší šance zápasu, propadlý míč se dostal k Lucii Martínkové, šla sama na branku, ale Votíková jí vychytala. Jenže slávistky si koledovaly a trest přišel v 63. minutě. Po centru z levé strany hlavičkovala Lucie Martínková a dostala Spartu do vedení. Slavia se přesto dokázala oklepat, hra se postupně vyrovnala a po menším tlaku si vybojovala zajímavou standardní situaci kousek za hranicí vápna. Míč si vzala Šurnovská a nechytatelnou střelou v 81. minutě vyrovnala! Slávistky ještě bojovaly, aby zápas otočily, navíc dvě minuty před koncem dostala za vulgarity druhou žlutou Lucie Martínková a tentokrát v derby byla vyloučena. Závěrečný tlak se nepodařilo zúročit.

Remíza v derby znamená, že pokud ani jeden tým neztratí, tak v derby za tři týdny musí Slavia vyhrát, aby získala mistrovský titul.

Sparta - Slavia 1:1 (0:0)

Branky: 62. Martínková Lucie - 81. Šurnovská Martina

Sestava Slavia: Votíková, Necidová, Bartovičová, Veselá, Šlajsová, Černá, Cahynová, Šurnovská, Divišová, Kožárová, Krejčiříková

Sestava Sparta: Sloupová, Odehnalová, Bertholdová, Martínková L.,Pochmanová, Sonntagová, Vyštejnová, Ringelová, Bužková, Křivská, Dlasková

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články