Slávistky končí v lize na 2.místě | SK Slavia Praha
Více

Slávistky končí v lize na 2.místě

Fotbalistky Slavie bojovaly v této sezoně o zisk mistrovského titulu až do posledního kola. I přes to, že končí ligovou sezonu na prvním místě tabulky, vzhledem k horšímu skóre ze vzájemných zápasů ze Spartou putuje titul na Letnou. Fotbalistky dokázaly nastřílet ve dvaceti ligových zápasech neuvěřitelných 100 branek!

Nejlepší střelkyní slávistického týmu a druhou nejlepší střelkyní ligy se stala Tereza Kožárová. „I přes to, že při nás letos nestálo štěstí , jsem na celý tým pyšná. Bohužel nám výsledkově nedopadly zápasy se Spartou a to rozhodlo o titulu.“ Ve 20 ligových zápasech dokázala vstřelit 34 branek. „Moje branky jsou zásluhou celého týmu, obrovské díky tak patří mým spoluhráčkám. Prioritou je pro mě ale týmový výsledek, v nové sezoně máme Spartě co vracet.“

Kapitánka Diana Bartovičová je na tým hrdá „Výsledkově se nám sezona nevydařila, z tohoto pohledu ji nemůžu hodnotit kladně. Na druhou stranu jsem na celý tým nesmírně pyšná. Neni moc lidi, kteří nám po výprasku na Strahově 5:1 a následném vypadnutí v LM ještě věřilo. My jsme to ale nezabalily, tvrdě makaly, a až do posledního zápasu jsme byly v boji o titul. Tahle sezona nás stála velké množství sil. Všem patří obrovské díky.“

„První derby nás výraznou porážkou v systému vzájemného skóre stálo titul. I když to byla jediná prohra v sezoně, podzimní část se nám nevydařila. O to větší mám radost, jakým způsobem se holky prezentovaly v jarní části a za to jim patří velké poděkování. Motivace do nové sezony je obrovská a soupeři se sluší pogratulovat.“ hodnotí uplynulou sezonu trenér Michal Kolomazník. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články