V neděli od 19:00 první zápas sezony se Zlínem | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 první zápas sezony se Zlínem

Sešívaní odehrají v neděli od 19:00 první zápas sezony 2021/22 venku se Zlínem.

Slávisté zažili před sezonou netradiční přípravu, ve které se museli obejít bez několika hráčů, kteří se vraceli později z reprezentace. 

„Všichni se už těšíme na soutěžní zápasy, bude to s fanoušky, s částí kapacity. Myslím, že do Teplic už je vyprodaný sektor, do Zlína určitě přijedou lidi, takže je to po delší době fotbal před diváky. Začátek sezony je pro nás trochu šibeniční ohledně skládání kádru a hodil by se nám ještě aspoň jeden týden na doladění nově příchozích hráčů nebo vracejících se reprezentantů. Na druhou stranu je to soutěžní ligový zápas, je o co hrát, takže se těšíme,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Nové sezony už se nemůže dočkat ani nejlepší ligový střelec minulého ročníku Jan Kuchta. „Na start se moc těším, protože jsem všechno odtrénoval, musím zaťukat, že jsem byl zdravý a doufám, že to bude takhle pokračovat. Hodně jsme makali, bylo to potřeba a teď z toho budeme půlrok těžit. Čeká nás hodně zápasů a výzev,“ říká sešívaný střelec.

Kuchtovi se při poslední návštěvě Zlína podařilo nastřílet hattrick už v prvním poločase utkání, které nakonec skončilo výhrou 6:2. „Za poločas jsem dal tři góly, ale nejradši vzpomínám na ten poslední. Byl to rychlý protiútok, akce na jeden dotek, kde mi to Provi dal zpětnou přihrávkou mezi penaltou a velkým vápnem, já to trefil k tyči. Nebylo to moc jednoduché, ale jsem rád, že se mi to povedlo, protože to takhle netrefuji, byl to v té sezoně ojedinělý gól. Na tenhle vzpomínám nejradši,“ dodává Jan Kuchta.

Preview si můžete poslechnout také jako podcast na SpotifyGoogle PodcastApple Podcast.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články