Hráči na hostování: Debutové trefy pro Alijagiče a Křišťana | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Debutové trefy pro Alijagiče a Křišťana

Před začátkem nové sezony odešlo na hostování hned osmnáct slávistů. Pojďme se podívat, jak se jim dařilo v úvodním kole první a druhé ligy!

Nová sezona znamenala hned pro osmnáct kmenových hráčů Slavie nové angažmá na hostováních napříč první a druhou ligou. Nejpočetnější slávistickou kolonii můžete v sezoně 2021/22 sledovat v druholigové Vlašimi, se kterou uzavřela Slavia partnerství a záhy tam zamířilo hned sedm mladých slávistů. V nejvyšší soutěži pak v Pardubicích působí tři sešívaní.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (FK Pardubice): Při domácí remíze s Karvinou strávil mladý záložník na hřišti celý zápas, vidět byl především v závěru první půle, kdy svojí levačkou pohotově vyzkoušel Neumana v hostující bráně. I ve zbytku zápasu zůstal aktivní a v závěru zápasu pomohl Pardubicím k smazání dvougólového vedení Karviné.

V Pardubicích hostují i brankář Jakub Markovič a záložník Lukáš Červ, do zápasu proti Karviné ale nezasáhli.

Patrik Hellebrand (Dynamo České Budějovice): Dvaadvacetiletý tvořivý záložník po jarním hostování v Opavě zamířil do Českých Budějovic, kde v prvním utkání sezony odehrál proti severočeským Teplicím téměř hodinu hry. Ve středu hřiště se snažil plnit roli kreativní spojky s útokem, výrazněji se ale v utkání neprosadil. Krátce po jeho odchodu z trávníku Dynamo vsítilo branku a rozhodlo tak o svém těsném vítězství.

Matěj Jurásek (MFK Karviná): Teprve sedmnáctiletý křídelník po jarním hostování ve Vlašimi zamířil o úroveň výš, v letošní sezoně bude oblékat naskočil do závěrečných minut v utkání s Pardubicemi, ve kterých pomohl hostům uhlídat remízový stav 2:2 až do závěrečného hvizdu.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): Zkušený obránce, který na jaře působil v Liberci, odešel na hostování s opcí do Boleslavi, v jejíž dresu nastoupil na hřišti Plzně ve stoperské dvojici po boku odchovance Slavie Marka Suchého. Středočeši na hřišti favorita dvakrát inkasovali už v prvním poločase, a nakonec Viktorii podlehli těsně 1:2. Ondřej Karafiát se kromě povedené rány z prostředku první půle zapsal do statistik i žlutou kartou, kterou od sudího Berky obdržel ve 23. minutě.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Hostování hbitého křídelníka bylo součástí příchodu Ivana Schranze do Edenu. Zkušený rychlík odehrál v domácím utkání proti Ostravě své jubilejní 150. utkání v české nejvyšší soutěži. Vědět o sobě dal už ve třetí minutě, Pleštil ale jeho přesný centr poslal příliš vysoko. I ve zbytku zápasu zůstával aktivní, v 73. minutě byl pak vystřídán Pilařem, který v samotném závěru zápasu rozhodl o těsné výhře domácích 1:0.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Rychlonohý ofenzivní hráč nadále hostuje pod Ještědem. Do utkání se Slováckem nastoupil na hrotu útoku po boku Rabušice, v nepříliš povedeném zápase ale vydržel na trávníku pouze do 62. minuty. Liberec Moravanům podlehl těsně 0:1.

Jan Stejskal, jehož hostování v Sigmě Olomouc bylo součástí příchodu Aleše Mandouse do Slavie, v prohraném zápase na Spartě pouze kryl záda Macíkovi.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Denis Alijagič (FC Sellier & Bellot Vlašim): Teprve osmnáctiletý útočník o víkendu debutoval v druhé nejvyšší soutěži a hned se uvedl gólem. A to ne ledajakým, protože po svém příchodu na opavské hřiště v průběhu druhého poločasu v poslední minutě utkání poslal z malého vápna míč za Digaňu a v infarktovém závěru srovnal na konečných 3:3.

Michal Hošek (FC Sellier & Bellot Vlašim): V zápase proti Slezanům strávil na trávníku přes osmdesát minut, do statistik se zapsal žlutou kartou.

Jakub Křišťan (FC Sellier & Bellot Vlašim): Stejně jako Denis Alijagič, i nadějný středopolař vsítil na hřišti Opavy svoji premiérovou branku v druhé lize. Míč za záda domácího gólmana napálil ve 41. minutě, a poslal tak hosty do průběžného vedení 2:1. Na hřišti poté zůstal až do závěrečného hvizdu a značně se tak podílel na zisku cenného bodu za konečnou remízu 3:3.

Tomáš Rigo (FC Sellier & Bellot Vlašim): S Opavou odehrál přes šedesát minut, za stavu 3:2 pro domácí byl střídán ofenzivněji laděným Denisem Alijagičem.

Matyáš Vágner (FC Sellier & Bellot Vlašim): Nadějný gólman, který na jaře nakoukl do A-týmu, čelil v Opavě čtyřem střelám včetně jedné penalty, za svá záda pustil míč celkem třikrát. Skvělou rozehrávkou v závěru zápasu pak přispěl k vyrovnávací brance.

Denis Višinský (FC Sellier & Bellot Vlašim): Na trávníku strávil celý zápas, v utkání se prezentoval aktivním výkonem na kraji zálohy, bodově se ale tentokrát neprosadil.

Obránce Filip Prebsl, který také hostuje ve Vlašimi, zůstal proti Opavě pouze na lavičce.

Daniel Kosek (Zbrojovka Brno): Při vítězství na hřišti Táborska naskočil na trávník v závěrečných minutách, ve kterých pomohl uhlídat těsné jednobrankové vedení Zbrojovky. Do statistik se stihl zapsat žlutou kartou, kterou od sudího viděl už po minutě pobytu na trávníku.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Stále teprve dvacetiletý stoper pokračuje v Jihlavě, kde se stal oporou defenzivy. Proti Varnsdorfu odehrál celé utkání, ve kterém spolehlivým výkonem přispěl k těsnému vítězství 2:1.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články