​Nemohlo to být lepší! Osky je fantastický hráč | SK Slavia Praha
Více

​Nemohlo to být lepší! Osky je fantastický hráč

První zápas v základní sestavě Slavie, hned hattrick proti Teplicím. Ivan Schranz po jubilejním 100. ligovém utkání v kariéře hovořil o svém výkonu, spolupráci s Oscarem, aklimatizaci i pozici na pravém kraji zálohy.

Druhý venkovní duel, druhá výhra. Jak byste utkání v Teplicích popsal?
„Zápas hodnotím samozřejmě pozitivně, byl to velmi těžký duel. Všeobecně vstup do sezony je vždycky velmi důležitý, utkání bývají náročná, kór v naší situaci, kdy jsme ještě neměli možnost se pořádně poznat a sehrát. Jsem vděčný, jak jsme k tomu jako tým přistoupili a že si odvážíme další tři body zvenku."

Poprvé jste nastoupil v základní sestavě, nastřílel jste hattrick, navíc při svém 100. utkání v české lize. Mohlo to být ještě lepší?
„Takový začátek je úžasný, moc mě to těší. Jsem šťastný, že se nám povedlo navázat na první zápas, tři body jsou doma a můžeme se chystat na těžký duel s Ferencvárosem. Jako tým i já osobně jsme se dobře naladili."

Cítil jste už před zápasem, že odehrajete tak vydařený duel?
„Těžko soudit. V každém zápase se snažím odvést maximum, a když se to podaří ještě takto gólově, je to úplně skvělé. Dneska to vyšlo, super, nemohlo to být lepší, mám velkou radost."

Na hattrick jste útočil už hlavičkou po centru Lukáše Masopusta, mrzelo vás, že jste ji neproměnil? Teplice navíc měly takřka vzápětí velkou šanci srovnat na 2:2...
„Byl jsem z toho samozřejmě smutný, zlobil jsem se na sebe. Byla to čistá gólovka, fantastická přihrávka od Lukáše Masopusta. Měl jsem ji proměnit a uklidnit nás. Mohlo nás to stát body, ale jsem vděčný, že ještě jedna příležitost přišla."

Druhý a třetí gól jste vstřelil přes Tomáše Grigara. Měl jste tato zakončení připravená?
„Musím říct, že v šancích si rady, jak na gólmany vyzrát, nevybavuji. Řeším to instinktem, rozhoduju se podle toho, jak ty situace v daný okamžik vidím."

Věříte, že jste si hattrickem řekl o základní sestavu proti Ferencvárosi?
„Na to, aby byl hráč v základní sestavě Slavie, musí neustále podávat stoprocentní výkony. Konkurence je obrovská, je třeba dokazovat kvalitu na každém zápase, na každém tréninku. Tento zápas mi vyšel, ale to nic neznamená. Musím stále pracovat."

Na úvodní dvě trefy vám nahrál Oscar, jak se vám s ním hraje?
„Osky hrál fantasticky, centry má neskutečné. Fantasticky mi to dvakrát připravil, já už měl pozici jednoduchou. Za obě přihrávky mu moc děkuju!"

Gól na 2:1 v nastavení první půle byl pro konečné vítězství klíčový, že?
„Branky do šatny jsou vždycky důležité, někdy i rozhodující. Oni vyrovnali, a my jsme se rychle dostali zase do vedení. Uklidnilo nás to a nakoplo."

Jak se vám hrálo na pravém kraji zálohy?
„Myslím, že dobře. Dal jsem tři góly, máme tři body. Nemůžu si stěžovat. Hraju tam, kde mě trenéři potřebují, kde můžu mužstvu nejvíce dát. Jsem vděčný za každou příležitost, za každou minutu, kterou na hřišti dostanu."

Jak si ve Slavii zatím zvykáte?
„Výborně! Jsou tu fantastičtí spoluhráči, výborný realizační tým. I díky tomu, že jsem v Česku nějaký čas, tak adaptace proběhla a stále probíhá bez problémů. Věřím, že to bude ještě lepší."

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články