V sobotu od 16:00 proti Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 16:00 proti Mladé Boleslavi

Sešívaní se po dvojzápase s Ferencvárosem vrací k ligovým soubojům. V sobotu odehrají utkání s Mladou Boleslaví.

Mladá Boleslav, která se v minulé sezoně umístila na jedenáctém místě ligové tabulky, v létě značně posílila. Nejzvučnějšími jmény, které klub získal, jsou bývalí kapitáni Slavie, Marek Suchý a Milan Škoda. Na hostování přišli do Boleslavi také Ondřej Karafiát a ze Sparty Dominik Plechatý. 

„Boleslav skvěle posílila v letním přestupním období. Přišli dva bývalí kapitáni Slavie i další hráči, mladí hráči. Síla toho týmu se projevila hned na začátku ligy, vypadají úplně jinak než v předchozích sezonách. Už se zúročuje práce trenéra Karla Jarolíma, takže si myslím, že nás nečeká nic lehkého, zvlášť po programu, který jsme měli po zápasu s Ferencvárosem. Ten nám přinesl spoustu negativních emocí, ale půjdeme dál za svým cílem v lize. Potřebujeme co nejvíc vítězství,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Utkání bude soubojem nejúspěšnějších poválečných trenérů Slavie. Pod koučem Mladé Boleslavi, Karlem Jarolímem, si odbyl svůj debut za Slavii v roce 2010 Stanislav Tecl. „Zkušenost s ním mám ze Slavie krátkou, ale je pravda, že jsem pod ním odehrál první ligový zápas. Pak ta sezona sice nedopadla úplně ideálně. V sobotu to bude náš soupeř a musíme ho porazit,“ říká slavistický útočník.

V dvojzápase s Ferencvárosem se zranili Petr Ševčík a Peter Olayinka. Do tréninku už se naopak zapojil kapitán Jan Bořil. „Máme několik absencí, které jsme nečekali. Některé jsou dlouhodobější, Petr Ševčík už nehraje delší dobu, teď z toho vypadl Olie. Na druhou stranu hráči jako Jakub Hromada nebo Abdallah Sima do zápasu už naskočili a vypadali dobře, takže je to další šance pro hráče, kteří nedostávali tolik šancí. Pro nás je tenhle zápas moc důležitý, takže postavíme to nejlepší, co máme,“ dodává Jaroslav Köstl.

Preview si můžete také poslechnout ve formě podcastu na SpotifyGoogle PodcastApple Podcast.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články