První ligová výhra proti Pardubicím | SK Slavia Praha
Více

První ligová výhra proti Pardubicím

Slávistky vyhrály ve svém prvním ligovém utkání na půdě Pardubic 8:0! Hattrickem se blýskla Szewieczková a Kožárová, po jedné brance přidala Černá a Kupková vlastní brankou.

Slávistky vstoupily do ligy jednoznačným vítězstvím 8:0 pro Pardubicím. V základní sestavě se objevila teprve šesnáctlitelá Lucie Bendová a po svém návratu z Pardubic Kristýna Růžičková, na lavičce byla připrava i letní posila Chirine Lamti. „Jsem ráda, že jsem mohla nastoupit ke svému prvnímu ligovému utkání, že mi dal trenér důvěru. V zápase jsem se cítila dobře a dařilo se mi, ale určitě je plno věci které je potřeba zlepšít jako je první dotek a rychlost“ okomentovala svojí ligovou premiéru Lucie Bendová

Už ve 21.minutě byla ve vápně faulovaná Szewieczková, kdy ji po individální akci našla novicka v sestavě Růžičková. Sama faulovaná Szewieczková pokutový kop s přehledem proměnila a slávistky poslala do vedení. Před odchodem do kabin si srazila ve 43.minutě po rohovém kopu Krejčiříkové hráčka hostů Kupková míč do vlastní sítě. V prvním poločase jsme se již nedokázaly prosadit a do kabin se šlo pouze s dvoubrankovým vedením. „Výsledek 8:0 vypadá jednoznačně, ale herně jsme se v 1.poločase trápily,“ přiznala nejlepší střelkyně týmu z uplynulé sezony Tereza Kožárová.

Do druhého poločasu Kristýnu Růžičkovou nahradila Michaela Khýrová, která dokázala hru ve druhém poločase výrazně oživit. V 62.minutě se po centru střídající Khýrové prosadila hlavou střelkyně Kožárová a zvýšila náskok na 3:0. O dvě minuty později se po faulu ve vápně na unikající Černou prosadila opět z pokutového kopu Szewieczková. Premiéru v sešivaném dresu si odbyla Chirine Lamti,která naskočila v průběhu druhého poločasu. Do konce zápasu se stihla prosadit znovu Kožárová i Szewieczková a svůj výkon korunovaly hattrickem.

„Za vstřelené branky jsem moc ráda, holky mi vytvořily skvělý servis. Jsem ráda, že jsme první zápas zvládly a z hřiště hostů vezeme plný počet bodů,“ zhodnotila Kožárová. Zápas uzavřela v 80.minutě Černá,kdy se nejlíp po závaru zorientovala ve vápně a prostřelila brankářku hostů. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články