Devět slávistů v nominacích reprezentací | SK Slavia Praha
Více

Devět slávistů v nominacích reprezentací

Hned pět slávistů figuruje v nominaci českého národního týmu na dva zápasy zářijové kvalifikace MS a přátelské utkání s Ukrajinou. Potvrzené nominace od svých národních týmů mají také Jakub Hromada, Ivan Schranz, Taras Kačaraba a Abdallah Sima.

Reprezentační A-týmy

Národní tým čekají na začátku září tři duely. Čtvrtfinalisté Eura odehrají další dva zápasy kvalifikace o MS 2022, 2. září se v Ostravě utkají s Běloruskem, o tři dny později vyzvou v Bruselu Belgii, se kterou 27. března v Edenu uhráli remízu 1:1. Jedinou branku českého týmu vstřelil Lukáš Provod. O další body pro národní tým zabojuje pětice slávistů ve složení Jan BořilTomáš Holeš, Ondřej Kolář, Ondřej Kúdela David Zima. Na seznamu náhradníků pak figurují Michael Krmenčík, Ondřej Lingr, Stanislav Tecl, Jan Kuchta a Aleš Mandous.

Výběru Jaroslava Šilhavého patří ve skupině E zatím druhé místo. Tečku za reprezentačním srazem udělá 8. září přípravný zápas s Ukrajinou v Plzni. Svůj reprezentační debut právě si bude moct odbýt Taras Kačaraba, který byl poprvé nominován do ukrajinského reprezentačního A-Týmu. 

Kromě přátelského utkání s ČR čekají Ukrajinu kvalifikační utkání v Kazachstánu a doma proti Francii. Pozvánka do slovenské reprezentace neminula ani Jakuba Hromadu a Ivana Schranze, který si už v lize stihl připsat čtyři góly a dvě asistence. Slovensko čekají tři kvalifikační duely proti Slovinsku, Chorvatsku a Kypru. Na zápasy proti Togu a Kongu byl pak trenéry Senegalu nominován také Abdallah Sima.

Reprezentační U-21

Na začátku září startuje i kvalifikace o postup na mistrovství Evropy hráčů do 21 let. „Lvíčata“ se v ní utkají s vysoce favorizovanou Anglií, Slovinskem, Albánií, Kosovem a Andorrou. Nejprve 2. září vyzvou Slovinsko a o čtyři dny později Albánii, v obou případech na domácí půdě v Českých Budějovicích.

Závěrečný turnaj ME bude v roce 2023 hostit Rumunsko s Gruzií. V první nominaci nového kouče Jana Suchopárka, který převzal tým po Karlu Krejčím, jsou hned tři slávisté Michal Beran, Lukáš Červ a Michal Hošek. V roli náhradníků pak najdeme Jakuba Markoviče, Jakuba Křišťana a Tomáše Vlčka.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články