V neděli od 19:00 venku proti Karviné | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 venku proti Karviné

Sešívaní se po zápase s Legií Varšava utkají ve FORTUNA:LIZE s Karvinou. Utkání vyhlížel trenér Jindřich Trpišovský a záložník Ondřej Lingr, který v Karviné v minulosti působil.

Slávisté útočí už na pátou výhru v lize v řadě, Karviné se úvod sezony tolik nevydařil a po pěti kolech mají na kontě jen dva body. „Je to tým, který vede velmi dobrý trenér, je tam spousta cizinců. Co se týče osobních soubojů a vysokých hráčů, tak je to jeden z nejvíce vybavených týmů. Naposledy jsme s nimi po nepovedeném zápase remizovali. Takže v kombinaci se čtvrtkem k tomu musíme přistoupit se vší vážností. Je to nepříjemný, agresivní a bojovný tým, který je nebezpečný při standardních situacích. Nahoře je gólový Papadopoulos a rychlí hráči na krajích,“ říká o soupeři Jindřich Trpišovský.

Karviná se v aktuální ligové tabulce nachází na předposledním patnáctém místě se skóre 5:10. „Myslím si, že bodový zisk, který mají, příliš neodpovídá jejich výkonům, protože ty zápasy odehráli velice dobře, ale nezískali body. V Karviné to jsou bouřlivá, nelehká utkání. Mají svoji kvalitu,“ upozorňuje trenér Trpišovský.

Sešívaní se v pátek vrátili z Varšavy a už v sobotu je čeká 400 kilometrů dlouhá cesta do Karviné. „Máme trénink rozdělený na dvě skupiny po příletu, na ty vytížené a nevytížené hráče. Dopoledne máme trénink plus video přípravu na Karvinou a pak odjíždíme. Hraje se od sedmi večer, takže bude přes den trochu víc času na přípravu. Někteří hráči, kteří nebyli na soupisce, k nám přibydou a naopak někteří hráči nebudou kvůli zdravotním potížím k dispozici,“ dodává hlavní trenér.

Zkušenosti s týmem Karviné má Ondřej Lingr, který jeho barvy hájil čtyři sezony. „Jejich sílu vidím v tom, že se jim start sezony příliš nepodařil a budou se chtít ukázat. Vím, jak to tam chodí, jak se dokáží vyhecovat na takové soupeře, jako je Slavia. Budou od začátku jezdit na krev, takže nás nečeká nic jednoduchého. Připravíme se jako na každý zápas, chceme se prezentovat jako proti Baníku a chceme získat tři body,“ říká dvaadvacetiletý záložník Slavie.

Náročný program pociťuje i slavistický středopolař. „Na regeneraci moc času není. Po tréninku nějaká regenerace bude, strávíme tím tak dvě hodiny. Není čas, ale musíme to zvládnout,“ říká Ondřej Lingr.

Preview si můžete poslechnou i jako podcast na SpotifyGoogle PodcastApple Podcast.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články