Šancí na hattrick bylo dost. Škoda branky v závěru | SK Slavia Praha
Více

Šancí na hattrick bylo dost. Škoda branky v závěru

Jan Kuchta proti Hradci potvrdil skvělou formu, dvakrát skóroval, z gólu se radoval ve třetím soutěžním utkání v řadě. Po utkání hovořil o náročném týdnu, který Slavii čeká, i nevyužitých šancích. Druhý ligový hattrick v kariéře byl blízko.

Výhra 4:1 nad Hradcem Králové, dvakrát jste skóroval. Jste spokojený s výsledkem i předvedenou hrou?
„Spokojený jsem hlavně proto, že jsme vyhráli. Jediná kaňka zápasu je to, že jsme ho neuhráli s čistým kontem. Zase jsme v závěru inkasovali gól. Ale jinak jsme rádi za tři body."

Vašemu prvnímu zásahu předcházela chyba brankáře Fendricha, kterému vypadl centrovaný míč...
„Tohleto jsem prostě já (smích). Takové góly asi nějak přitahuju. Jsem za ně rád, ale dnes jsem jich mohl vstřelit víc než dva. Ale zase jsme vyhráli vysokým rozdílem, pomohl jsem mužstvu, jsem spokojený."

Druhou trefu vám připravil Lukáš Masopust, šlo o secvičenou věc, nebo intuitivní řešení?
„Viděl jsem Masa, jak tam nabíhá za obranu. Posunul jsem mu to a on mě pak krásně našel, byl jsem tváří v tvář brankáři. Zachoval jsem klid a dal jsem to podél něho. Takhle jsem měl řešit i další svoje situace a nezůstalo by jenom u dvou gólů."

Na hattrick jste ve druhé půli zaútočil dvakrát, jednou vás skvěle vychytal brankář, pak jste z nebezpečné pozice hlavičkoval. Jaké řešení vás mrzelo víc?
„Mrzí mě určitě ta první šance, byl jsem sám před brankářem a zkusil to narvat. Řešil jsem to špatně... A druhá situace, to jsem byl trošku v záklonu, stál jsem tam, nebyl jsem rozeběhlý. Ale taky se to dalo trefit. Kdybych to dal do země, měl by s tím víc problémů."

Skóroval jste ve třetím soutěžním utkání v řadě, Slavia jako tým v posledních duelech bilance přes tři vstřelené branky na duel. Čím to, že se tak daří?
„Asi jsme se víc rozjeli, sehráli jsme se. Ale jak už jsem říkal, je škoda, že jsme zase obdrželi branku. Hlavně doufám, že se nezadrhneme a takovou produktivitu předvedeme i v dalších zápasech."

Vnímáte důležitost výhry i z pohledu náročného týdne, který následuje? Čekají vás duely proti Feyenoordu a derby...
„Každý zápas je pro nás důležitý, což jsme chtěli potvrdit i doma s Hradcem. Abychom měli klid a mohli se dobře připravit na příští týden. Teď máme Feyenoord, pak Spartu, oboje budeme chtít zvládnout, protože hrajeme o hodně, jak v Konferenční lize, tak v domácí soutěži."

Před fanoušky se opět zaslouží smeknout, na souboj s ligovým nováčkem jich do Edenu dorazilo přes deset tisíc...
„Byla tu solidní návštěva. Víme, že lidi jsou na fotbal nadržení, chtěli jsme jim to zpříjemit výhrou, což se podařilo. Zase jsme lidem dopřáli hezký zápas."

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články