Ve čtvrtek od 18:45 proti Maccabi Haifa | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:45 proti Maccabi Haifa

Sešívané čeká ve čtvrtek třetí utkání skupiny Evropské konferenční ligy, které odehrají proti izraelskému Maccabi Haifa. Zápas vyhlíží Jindřich Trpišovský a Ivan Schranz.

Základní skupiny Evropské konferenční ligy míří do své poloviny. Slávisty čeká ve čtvrtek venkovní souboj s Maccabi Haifa, úřadující izraelský mistr má po dvou utkáních na svém kontě jeden bod. „Jejich výkony nebyly špatné, nějaké střelecké situace si vytvořily, ale šance neproměnily. Hlavně doma s Feyenoordem. Je to kvalitní tým, který v lize dává spoustu gólů a šancí si vytváří. Hlavně do ofenzivy mají velkou sílu, i když to tak podle těch dvou zápasů nevypadá,“ říká hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

„Viděli jsme ještě ten zápas před Feyenoordem. Je to kvalitní mužstvo, hrají Konferenční ligu. V první zápase s velmi silným Feyenoordem uhráli bod. Budeme si na ně muset dát pozor a dobře se připravit,“ říká Ivan Schranz.

Mezi největší hvězdy Maccabi patří americký gólman Josh Cohen, který je i kapitánem týmu, nebo záložník ze Surinamu Tjarron Cherry. „Hlavně směrem dopředu jsou to techničtí hráči. Hodně rychlostně vybavení a dobří v soubojích jeden na jednoho. Mají atypické rozestavení a napadáním i poziční hrou v defenzivě. Pouštíme si videa, měli jsme na to trénink, protože jsme proti tomuto rozestavení dlouho nehráli,“ hodnotí silné stránky soupeře hlavní trenér.

Slávisté se na izraelské půdě představí bez jednoho dne přesně po roce. Porážka 1:3 s Beerševou z úvodu základní skupiny Evropské ligy už ale v týmu Jindřicha Trpišovského nijak nerezonuje. „Hlavně z těch hráčů skoro nikdo nejede. V té výpravě jich je minimum. Jede tam jiný tým a je to jiný soupeř i jiná situace. Samozřejmě je to pořád tým ze stejné země a je dobré, že víme, co nás čeká ohledně cestování, testů na letišti, přesunu a jiného klimatu. Takže ta zkušenost je dobrá. Čeká nás odlišný zápas, a hlavně i v jiném prostředí, protože tehdy se hrálo bez diváků na cizím stadionu a tady by ta kulisa mohla být hodně mohutná,“ vyhlíží utkání Jindřich Trpišovský.

„Samozřejmě vnímám, že tam kluci byli asi před rokem, ale myslím, že to nijak nerezonovalo. Pokud si dobře vzpomínám, tak zápas sice dobře nevyšel, ale potom se nastartovala famózní sezona v Evropě. Věřím, že by se to mohlo podařit i teď,“ doufá útočník Ivan Schranz.

Při řadě absencí v obranné linii je pozitivní zprávou možný návrat Aihama Ousoua. Švédský stoper proti Liberci nehrál kvůli červené kartě a ze srazu národního týmu si přivezl zranění. „Nechci to zakřiknout, protože pro nás je to důležité. I přesto, že není Aiham stoprocentně zdraví, tak se na zápas připravuje naplno, což je pro nás pozitivní zpráva. Potřebujeme, aby to vydrželo do toho zápasu. Ten tým byl v ligovém zápasu okleštěný o nějaké absence, které vlastně ještě přibývají absencí některých hráčů na soupisce, takže těch možností tolik není. Důležité pro nás, že se Aiham vrací a vyhlížíme návrat některých hráčů pro nedělní utkání.

Zápas proti Maccabi Haifa začíná ve čtvrtek v 18:45 českého času, přímým přenosem ho vysílá stanice Sport 1. Další zajímavé informace naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články