V neděli od 16:00 venku proti Budějovicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 venku proti Budějovicím

Po čtvrteční prohře na půdě izraelských mistrů se slávisté utkají v dalším venkovním utkání, tentokrát v neděli od 16:00 vyzvou České Budějovice.

V pátek dlouhý přelet z Izraele do Prahy, v sobotu odjezd do Českých Budějovic, v neděli další ligový zápas. Sešívané čeká tři dny po prohře s Maccabi Haifa souboj s domácím Dynamem.

„V pátek v podvečer jsme dorazili, takže je na programu regenerace. V sobotu máme video přípravu, předzápasový trénink a odjezd do Budějovic. Musíme zjistit aktuální stav hráčů, kteří zůstali v Praze. Uvidíme, kdo bude schopný s námi absolvovat alespoň část nedělního zápasu,“ objasňuje program trenér Jindřich Trpišovský.

„Já jsem naskočil jen do druhého poločasu, takže jsem po zápase ještě dotrénovával, protože v pátek nebyla možnost tréninku. Dlouho jsme letěli a vrátili jsme to pozdě. Kluci, co hráli větší část utkání, měli regeneraci a výklus. V sobotu máme předzápasový trénink a hned po něm odjezd do Budějovic,“ říká o nabitém programu záložník Daniel Samek.

Českým Budějovicím patří v tabulce FORTUNA:LIGY devátá příčka, z posledních tři zápasů ale dokázaly vytěžit sedm bodů.

„Oproti začátku sezony se zlepšili výsledkově i herně. Po letních změnách si mužstvo sedlo, navíc se jim v útoku rozehrál Bassey, který jim hodně pomáhá. Je to pracovitý a hodně technický tým s nebezpečnými standardními situacemi. Je to vyvážené mužstvo se zkušenými hráči. Bude to náročný zápas po všech stránkách, Dynamo je doma silné a umí dobře napadat. Umí podržet balón, vzadu mají konstruktivní hráče,“ odhaluje silné stránky soupeře Jindřich Trpišovský.

„Těžké to bude, každý venkovní zápas je těžký. Budějovice se teď zvedli. Musíme zvítězit, protože po porážce s Haifou potřebujeme zlepšit náladu v týmu a získat tři body do tabulky,“ říká Daniel Samek.

V kádru Dynama hostuje Mick van Buren, který ale do vzájemného duelu nezasáhne. Na jihu Čech se ale čtyřnásobnému mistru ligy se Slavií daří, dvakrát skóroval a přidal stejný počet asistencí.

„Setkání s Mickem bude fajn, protože Mick je dobrý kluk. Jsem rád, že se mu tam daří, že nastupuje. Když tu byl, tak jsem se s ním skoro nejvíc bavil. Mám ho rád a doufám, že se potkáme,“ vyhlíží setkání s kamarádem Daniel Samek.

Čtvrteční zápas Evropské konferenční ligy vynechalo několik opor, které v Edenu doléčovaly zranění.

„Petr Ševčík a Lukáš Masopust už trénovali a je reálné, že s námi odcestují. U zbytku by to bylo spíše příjemné překvapení,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas na Střeleckém ostrově začíná v neděli v 16:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další zajímavé informace nejen pro fanoušky cestující do Budějovic samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články