Ve čtvrtek od 18:45 v Edenu s Feyenoordem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:45 v Edenu s Feyenoordem

Sešívané čeká ve čtvrtek poslední domácí zápas Evropské konferenční ligy, ve kterém vyzvou Feyenoord. Utkání vyhlíží Jindřich Trpišovský a Michael Krmenčík.

Slávisté v neděli vyřídili Jablonec pěti góly, Feyenoord ve stejný den nasázel Zwolle čtyři branky. V sázce bude při vzájemné bitvě mnoho. Sešívaní ztrácejí na holandský velkoklub v základní skupině E Evropské konferenční ligy čtyři body a drží druhou příčku.

„Je to předposlední zápas ve skupině a my potřebujeme body k tomu, abychom postoupili. Potřebujeme navázat na výkony z těch posledních zápasů a na to domácí prostředí,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Oni jsou první a my jsme druzí, takže určitě budeme chtít uspět a předvést takovou hru, kterou se prezentujeme na domácí scéně. Takže si myslím, že to bude těžký zápas, ale nic, co bychom neměli zvládnout,“ dodává Michael Krmenčík.

První zářijová konfrontace na De Kuip dopadla lépe pro domácí tým. Sešívaní sice ve druhé půli soupeře zatlačili, více než snížení Tomáše Holeše na 1:2 ale z několika šancí nevytěžili.

„Feyenoord nás předčil v pohybu, nasazení a osobních soubojích a v takové dravosti. Pak jsme nevytěžili víc ze druhého poločasu, kdy jsme dali gól a měli jsme šance na to ten zápas remizovat,“ vzpomíná hlavní trenér.

Ve čtvrtek se střetnou dva nesmírně ofenzivně laděné týmy. Slávisté disponují nejproduktivnějším útokem FORTUNA:LIGY, Feyenoord je co do počtu nastřílených branek třetím celkem Eredivisie. Linssen a Til skórovali v domácí soutěži osmkrát, více branek má jen Sebastien Haller z Ajaxu.

„Myslím si, že Feyenoord bude hrát jinak, než hrál doma už kvůli tomu, kolik má bodů a v jaké jsou situaci. Myslím si, že budou hrát tak, jak hrajou doma, jako třeba hráli na Eindhovenu 4:0. Dozadu hrát daleko níž než v prvním zápase, spoléhat na brejky a na rychlé hráče nahoře. Může to být zápas, kde padne hodně gólů, ale pokud my ho gólově otevřeme a padne brzo branka. Jinak si myslím, že Feyenoord bude hrát ze zabezpečené obrany a čekat na brejky,“ myslí si trenér Trpišovský.

„Musím říct, že nám útočícím hráčům se teď hodně daří, ať už hraje kdokoliv, takže si myslím, že to bude ofenzivní fotbal, dobrý pro oko fanouška. Ale doufám, že vyhrajeme a tři body zůstanou doma,“ věří Michael Krmenčík.

Trenérský tým Jindřicha Trpišovského těší zlepšující se zdravotní stav Petra Ševčíka. Reprezentační záložník sice vynechal ligový duel s Jabloncem, na čtvrtek by ale mohl být k dispozici.

„Nějaká šance tam je, teď jde do tréninku a podle něj se uvidí. Má za sebou nějaký program, v pondělí prodělal zátěžový trénink s kondičními trenéry, který zvládnul. Pokud se neobjeví nějaké zhoršení, tak by měl být k dispozici,“ doufá Jindřich Trpišovský.

Utkání Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam začíná v Edenu ve čtvrtek v 18:45, přímým přenosem ho vysílá stanice Sport 1. Další informace nejen o koupi vstupenek a covidových opatřeních naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články