Podzim bez ztráty bodu | SK Slavia Praha
Více

Podzim bez ztráty bodu

Fotbalistky Slavie vedou po konci podzimu tabulku bez ztráty bodu a slaví postup do čtvrtfinále poháru FAČR. Jedinou kaňkou úspěšné půl sezony je vyřazení před postupem do skupinové fáze Ligy mistryň se silným Arsenalem Londýn.

Sešívané fotbalistky si podzim vyloženě užily, z dvanácti zápasu ani jednou neklopýtly, nastřílely 52 branek a ligovou tabulku vedou s tříbodovým náskokem nad rivalem ze Sparty. Jediné podzimní derby vyhrály 1:0, kdy vítězství slávistek zařídila svojí branou nejlepší střelkyně týmu Tereza Szewieczková „Podzimní část se nám v lize podařila skvěle a bez ztráty bodu. V každém zápase jsme se dokázaly střelecky prosadit, nebo otočit nepříznivý stav zápasu v naše vítězství. Doufám, že se nám uzdraví zraněné hráčky, aby náš tým byl kompletní a my tak byly ještě silnější. Jaro bude o mnoho náročnější, ale my budeme připravené“ zhodnotila podzim úspěšná střelkyně 17 podzimních branek.

Svoje svěřenkyně může chválit i trenér Michal Kolomazník „Co se bodového zisku týče, vyšel nám podzim na maximum, a za to je třeba holkám poděkovat. V některých utkáních nám chyběla herní kvalita, či přesnější zakončení, na druhou stranu jsme z dvanácti zápasu obdržely pouze dvě branky, což svědčí o naší síle. Mrzí mě vyražení v Lize mistryň s Arsenalem, kde jsme se opět přesvědčili, na jaké úrovni hrají top týmy, přesto obě utkání i přes porážky hodnotím kladně.“

„Podzimní část hodnotím pozitivně. Podařilo se nám získat plný počet bodů v lize a postoupit do čtvrtfinále poháru FAČR. V Lize Mistryň nám byl bohužel nalosován silný Arsenal, který byl nad naše síly. Nyní si musíme dobře odpočinout, nabrat silu a 10.ledna se hlásit na přípravu do druhé a náročné poloviny sezony,“ těší se kapitánka týmu Diana Bartovičová. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články