V sobotu od 18:00 venku proti Olomouci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 18:00 venku proti Olomouci

Po týdenní přestávce odehrají slávisté další ligový zápas. V rámci 17. kola se představí na Andrově stadionu v Olomouci.

Slávisty čeká v sobotu další ligové kolo. V Olomoucí změří síly s domácí Sigmou, osmým týmem tabulky FORTUNA:LIGY.

„Bude to tak těžké, jak si to uděláme. Doufám, že navážeme na poslední výkony, které mají vzestupnou tendenci. Potvrdili jsme to v domácí soutěži i Evropě. V Olomouci se relativně dobře hraje, protože tam je vždycky skvěle připravené hřiště, což by mohlo vyhovovat oběma stranám, protože i Olomouc se snaží hrát fotbalově. Věříme, že to bude dobrý zápas s vítězným koncem pro nás,“ věří asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Momentálně se cítím skvěle. Vzpomínám na Olomouc jen v dobrém, protože jsem tam dostal možnost chytat ligu a odchytal jsem tam i svoje dva reprezentační zápasy,“ říká brankář Aleš Mandous.

Úvodní konfrontace obou týmů v letošní sezoně skončila těsnou výhrou Slavie. Jedinou branku vstřelil v Edenu na konci října Peter Olayinka.

„Je to něco přes měsíc, není to taková doba. Znamená to, že z některých situací z toho utkání budeme vycházet. Oba týmy od toho utkání prošly určitým vývojem, na to se budeme snažit správně zareagovat a věřím, že se stejným výsledkem, co se týče bodů, i když nás tam určitě nečeká nic jednoduchého. Ukažte mi ale zápas v lize, který je jednoduchý. Je to venkovní utkání a my jsme to poslední utkání, když neberu Pardubice, v Budějovicích nezvládli. I když tam s námi nebudou fanoušci, tak víme, že nás budou statisíce sledovat na televizních obrazovkách a my je budeme chtít zase potěšit,“ nezapomíná na příznivce sešívaných Jaroslav Köstl.

„Bylo to jen 1:0, ale měli jsme tam víc možností na vstřelení gólu. Bohužel jsme to neproměnili, mohli jsme to dohrát v klidu. Takové vítězství je cenné, my tu výhru 1:0 bereme a určitě si z toho zápasu rozebereme nějaké situace,“ vzpomíná na nedávný duel Aleš Mandous.

Trenérský tým těší fungující defenziva, sešívaní v domácí soutěži neinkasovali za posledních pět kol ani jednou. Ligová neprůstřelnost Aleše Mandouse trvá už 498 minut.

„Pro mě je to skvělé, ještě jsem takovou sérii neměl. Důležité jsou výhry a tři body, když vyhrajeme a bude to 2:1, tak budu taky šťastný,“ objasňuje Aleš Mandous.

„Vždycky to není jen o té pětici vzadu, ale o práci celého týmu. Nějaká okénka jsme tam bohužel měli. S Feyenoordem, kdy jsme hráli proti deseti, byli nejvytíženější hráči v posledních patnácti minutách naši stopeři. Samozřejmě nás to těší, budeme tu sérii chtít prodloužit, ale musíme být efektivnější směrem dopředu, v domácím zápase s Olomoucí to skončilo jenom 1:0, tam ta série začala. Šancí, které jsme měli proměnit, bylo víc. Jako v každém zápase rozhodne efektivita,“ vysvětluje asistent trenéra.

Dny po nedělní výhře nad Teplicemi využili slávisté k tréninku i doléčení šrámů. Týden bez čtvrtku v Konferenční lize přišel realizačnímu týmu vhod.

„Dlouhý týden vždycky pomůže k dotrénování hráčů, kteří tolik nenastupují, a kompenzaci hráčů, kteří nastupují. Myslím si, že to přišlo vhod. Tenhle týden jsme odvedli hodně práce, dobře jsme potrénovali. Doufáme, že to na hřišti bude vidět. Co se týká zdravotního stavu, tak má Alex Bah bohužel komplikace, není to nijak vážné, ale nějaký otřes tam byl. Není to stoprocentní, takže budeme čekat do posledních hodin. Nikdo z hráčů, kteří nebyli k dispozici na Teplice, by se zapojit neměl. Koukáme směrem k dalšímu týdnu, kdy doufáme, že bychom některé hráče zapojit mohli. Docela bychom to potřebovali, tři hráči teď v týdnu netrénovali. Uvidíme, jestli nám je fyzioterapeuti uschopní směrem k zápasu, zatím je to padesát na padesát,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Utkání proti Olomouci, na které bohužel nemůžou cestovat slávističtí fanoušci, začíná v sobotu v 18:00. Přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články