V neděli od 15:00 v Edenu proti Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 v Edenu proti Boleslavi

Slávisty po postupu v Evropské konferenční lize čeká návrat do ligy, kde se v Edenu utkají s Mladou Boleslaví.

Slávisté přivezli z Berlína cenný postup a už vyhlíží neděli, kdy do Vršovic přijede Mladá Boleslav. Sešívaní proti sedmému tabulky první zápas vyhráli 2:0.

„Teď sice prohráli doma s Pardubicemi 2:3, ale jejich výkony ukazují, že je to velice silné mužstvo. Mají široký a silný kádr se skvělými individualitami. V zápasech, kde se jim výsledkově dařilo, hráli skvěle a dominantně. Do ofenzivy mají hodně nebezpečných hráčů, Ewerton je jeden z nejlepších křídelníků ligy, Škoďák umí hrát těžké zápasy. Někdy dostali zbytečné góly, což je připravilo o body, ale postupem času je to silnější tým,“ nečeká nic jednoduchého trenér Jindřich Trpišovský.

„Cílem bude určitě potvrdit dobrý výkon z Berlína a zvítězit, protože hrajeme doma a v lize chceme získávat jen tři body. Nechceme ztrácet,“ má jasno záložník Daniel Samek.

Slávisté půjdou do utkání posilnění postupovou remízou s Unionem Berlín. V pondělí se rozhodne, na koho narazí v play off o osmifinále Evropské konferenční ligy.

„Může to pomoct všem hráčům, kteří musí odtáhnout ten zbytek sezony. Potvrdili si, že i na cizí půdě s takhle dobrým týmem jsou schopni třeba být i klíčovými postavami toho týmu. Víme, jak to do konce podzimu máme našlapané, v neděli hrajeme brzy od tří hodin, ve středu to stejné a pak hrajeme těžký zápas v Ostravě. Jde to rychle po sobě, momentálně je to na pár klucích. Je důležité, že zvládli takovou prověrku, do závěru roku jsme to potřebovali,“ těší Jindřicha Trpišovského.

„Určitě nám to hodně pomohlo. Hráli jsme velice dobře, velice disciplinovaně a takticky. Pro naše sebevědomí je to určitě dobře, do konce roku zbývají tři těžká utkání. Potvrdili jsme si, že ještě nějaké síly máme a myslíme na nejvyšší cíle,“ vysvětluje Dan Samek.

V kádru Mladé Boleslavi figurují dva bývalí kapitáni Slavie Milan Škoda a Marek Suchý.

„Jsou to sympaťáci a dobří kluci. S Márou Suchým jsme nespolupracovali, ale známe se. Škoďák teď nedávno překonal stovku ligových gólů. Moc dobře víme o jeho schopnostech. Poprvé se vrací do Edenu, je to i pro něj speciální zápas. Určitě bude motivovat celý tým,“ zná svého bývalého svěřence Jindřich Trpišovský.

„Těším se, protože jsem k těm klukům vzhlížel. Ke Škoďákovi mám trošku blíž, protože to je dva roky, co odešel. Toho si pamatuji, když jsem na něj koukal na hřišti. Je skvělé, jestli proti nim nastoupím,“ těší Daniela Samka.

Bitvu na Olympijském stadionu v Berlíně odnesl brankář Aleš Mandous lehčím zraněním.

„Je to problém s vazy v kotníku. Uvidíme, co to udělá do neděle. Ondra Kolář má bohužel těžkou virózu a stoprocentně nebude. Mandy tak sice nevypadá, ale je to velký bojovník. Nepřipouštím si nic jiného, než že bude chytat,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Zápas proti Mladé Boleslavi začíná v neděli už v 15:00. Odvysílá ho O2 TV Sport. Kvůli aktuálním opatřením může na stadion jen tisíc fanoušků. Všechny informace k zápasu najdete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články