Taras Kačaraba pokračuje v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Taras Kačaraba pokračuje v Edenu

Taras Kačaraba se stává kmenovým hráčem Slavie. Vedení klubu uplatnilo opci a s ukrajinským reprezentantem podepsalo tříletou smlouvu.

Kontrakt je platný do 31. prosince 2024. „Mám obrovskou radost, že budu ve Slavii pokračovat. Máme za sebou fantasticky rok, ve kterém jsme společně prožili řadu úžasných zážitku. Slavia si mě opravdu získala a těším se, že budeme stejně pokračovat dál. Čeká nás spoustu práce,“ říká po podpisu smlouvy Taras Kačaraba.

Taras Kačaraba do Edenu zamířil v lednu 2021 z Liberce na půlroční hostování s nepovinnou opcí na přestup ve výši 20 milionů korun.

„Slavia je nejlepším klubem v Česku, ambice jsou velké. Mým cílem je pomoci týmu a svými výkony chci také potěšit fanoušky. Rád bych klubu pomohl k dalším trofejím," nechal se tehdy slyšet rodák ze západoukrajinského města Žydačiv.

Jeho přání se vyplnila, po konci ročníku 2020/21 mohl se Slavií slavit zisk mistrovského titulu i vítězství v domácím poháru.

Řada zranění v obranných řadách sešívaných i odchod Davida Zimy do FC Turín posunuly Kačarabu na začátku letošní sezony do základní sestavy a 189 centimetrů vysoký obránce šanci využil.

Společně s Aihamem Ousouem vytvořili pevnou stoperskou dvojici a společně pomohli týmu během podzimní části FORTUNA:LIGY k sedmi čistým kontům v řadě a postupu ze základní skupiny Evropské konferenční ligy.

V domácí soutěži má Slavia po podzimní části se 14 inkasovanými góly druhou nejlepší obranu, Kačaraba nastoupil do 14 ligových zápasů z 19 a odehrál 1178 minut. Nebýt zlomeniny v obličeji, kterou utrpěl v domácím utkání Evropské konferenční ligy proti Unionu Berlín, byl by jejich počet ještě vyšší.

Svou zatím jedinou branku v červenobílém dresu vstřelil Kačaraba 29. srpna v Karviné při remíze 3:3.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články