Operace dopadla dobře. Hrozil i konec kariéry | SK Slavia Praha
Více

Operace dopadla dobře. Hrozil i konec kariéry

Slavia už tři měsíce postrádá svého kapitána. Jan Bořil podstoupil náročnou operaci kolene a prozradil, jaký je jeho aktuální stav i kdy vidí možnost návratu k tréninku.

3. října 2021. 300. derby, konec sešívané ligové neporazitelnosti po neuvěřitelných 54 zápasech. A také zatím poslední duel, ve kterém vedl Slavii do boje její kapitán Jan Bořil.

Odehrál 90 minut, pak už jeho jméno v sestavě nefigurovalo… Z dalších utkání vyřadily oporu červenobílých zadních řad vážné zdravotní problémy. „Diagnóza zněla poškození chrupavky čtvrtého stupně a odchylka osy od kolena," popisuje Jan Bořil.

Konzervativní léčba nezabrala, 31letý reprezentační obránce musel na operaci. „Po uvážení všech možností a všech konzultacích jsem dostal možnost navštívit profesora Stefana Hinterwimmera, který je kapacitou v oboru sportovní ortopedie. V Německu na mnichovské klinice mi operovali chrupavku pravého kolene a provedli částečnou osteotomii, protětí kosti," popisuje Bořil.

Zákrok dopadl úspěšně, profesor Hinterwimmer odvedl skvělou práci. Obavy o zdar náročné operace ale byly velké... „Prognózy nebyly vůbec dobré, ale operace mu dala velkou naději," nechal se po nedělní ligové generálce proti Baníku Ostrava slyšet hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

A Jan Bořil dává šéfovi sešívané střídačky za pravdu...

„Hrozba konce kariéry byla, u nás tahle operace není moc běžná v takovém rozsahu. Hodně lidí mi říkalo, že to buď půjde, nebo ne. Že návrat k fotbalu je 50 na 50. Profesor Hinterwimmer s tím ale má velké zkušenosti, dělá převážně sportovce. Je extrémně zkušený a ví, co si může dovolit. Řekl mi před i po operaci, že nevidí žádný důvod, abych nemohl hrát fotbal," vypráví majitel čtyř mistrovských titulů se Slavií.

A jak budou vypadat další týdny kapitána Slavie? „V nejbližším období mě čeká rekonvalescence a následná rehabilitace. Podle pana profesora operace dopadla dobře a za čtyři měsíce můžu začít běhat," těší Bořila, kterému udělaly podzimní výsledky týmu velkou radost.

Sešívaní se probili do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy, v ligové tabulce jim patří první místo a v MOL Cupu se chystají na blížící se čtvrtfinále.

„Kluci hráli skvěle, věřím, že na jaře budeme ještě lepší. Touto formou bych chtěl poděkovat celé Slavii, že mi operaci v Mnichově umožnila a také mojí manželce. Stará se o mě a všechno zařizuje," je vděčný Jan Bořil.

Kapitáne, přejeme pevné zdraví a hodně sil do boje o návrat k fotbalu! Věříme, že bude úspěšný!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články