​V sobotu od 15:00 v Edenu proti Karviné | SK Slavia Praha
Více

​V sobotu od 15:00 v Edenu proti Karviné

První jarní zápas je tu! Sešívaní v sobotu vykopnou druhou polovinu sezony ligovým duelem proti poslední Karviné.

Jarní část ligové sezony startuje! Do Edenu v sobotu přicestuje poslední Karviná, která v probíhajícím ročníku FORTUNA:LIGY ještě nezvítězila. Slávisty čeká soutěžní zápas po měsíc a půl dlouhé pauze.

„Vstup je vždycky důležitý, potřebujeme navázat na přípravu. Sled zápasů je pak hodně rychlý. Všichni si přejeme, abychom dobře odstartovali a navázali na výkon s Baníkem, zůstali zdraví a dobře vstoupili do jarní části,“ vysvětluje trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se ohromně, protože pauza byla dlouhá a už se všichni nemůžeme dočkat, až začne liga a Konferenční liga. V sobotu je to první krok, který musíme zvládnout,“ věří záložník Ondřej Lingr.

Sešívaní se na první jarní zápas naladili vítěznou domácí generálkou proti Baníku Ostrava. O výhře 4:2 rozhodli už v prvním poločase, trefili se Ševčík, Krmenčík, Plavšić a Lingr.

„S výkonem jsme byli všichni spokojení, rozebrali jsme si to na videu. Budeme chtít navázat na první poločas, který jsme zahráli fakt dobře. Mně osobně se hrálo moc dobře, budu si to chtít přenést do soboty a pomoct týmu gólem nebo asistencí,“ doufá Ondřej Lingr.

„Někteří hráči nebyli k dispozici, výkony v první půli byly bez výjimky výborné. V druhém poločase Baník přidal a zlepšil výkon i aktivitu. U některých hráčů jsme v druhém poločase nebyli úplně spokojení, udělali jsme tam nějaké chyby. I přes to tam byly zajímavé výkony od střídajících hráčů. Směrem k prvnímu zápasu máme jasno, čekáme jen, jestli bude Lukáš Masopust k dispozici. Jde spíš o sled následujících zápasů, kterých je hodně,“ očekává náročný start jara trenér sešívaných.

Karviná během zimní přestávky vyztužila svůj kádr a doufá v lepší výsledky. Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový kapitán Michal Papadopulos.

„Odehráli jsme tam těžký zápas, měli jsme ho dobře rozehraný, ale ztratili jsme ho kvůli dvěma gólům ze standardních situací. Bylo to podobné jako teď doma s Baníkem. Musíme si na standardní situace dávat pozor, Karviná má nejvyšší mužstvo v lize, které je plné výborných hlavičkářů. Navíc tam je nový trenér, který využil zimní pauzu k přetvoření kádru. Nevyhráli, protože u nich několikrát zasáhl covid a zranění, ale je to soupeř, který hraje neustále dost podobně. Mají spoustu vysokých hráčů, spoléhají se na rychlé protiútoky a jsou velice soubojoví. Utkání proti Karviné vždycky bolí a rozhodují se v pokutových územích. Musíme do toho dobře vstoupit a dohrát to lépe,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Myslím si, že se budou chtít vytáhnout, jako vždycky na silnějšího soupeře. Jim nezbývá nic jiného než podat nadstandardní výkon. My k tomu musíme přistoupit jako ke každému zápasu, soustředit se sami na sebe a zvítězit. Musíme si dát pozor i na nové posily, ale my se na ně připravíme a zvítězíme,“ nepochybuje Ondřej Lingr.

Trenérský tým těší před sobotním výkopem zlepšující se zdravotní stav Lukáše Masopusta. Naopak možný start Alexandera Baha je nejistý.

„Lukáš Masoupust bude k dispozici. Ve středu byl ještě individuálně, ale ve čtvrtek půjde do týmového tréninku. Jestli bude hrát v základní sestavě uvidíme i podle Alexe Baha, který má drobnější zranění z tréninku. Uvidíme, jestli bude k dispozici nebo ne. Kromě Alexe jsou všichni hráči zdraví a připravení k zápasu,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání proti Karviné začíná v sobotu v 15:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články