V neděli od 18:00 s fanoušky proti Bohemians | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 s fanoušky proti Bohemians

Sešívané čeká v neděli od 18:00 v Edenu utkání proti Bohemians. Zápas vyhlíží asistent trenéra Jaroslav Köstl a brankář Aleš Mandous.

Slávisté v neděli přivítají na domácím hřišti v rámci 22. kola FORTUNA:Ligy Bohemians. Do vršovického derby půjdou posilněni cennou výhrou na půdě Fenerbahce. V prvním zápasu play off Evropské konferenční ligy zvítězili v Istanbulu 3:2. „Po tom nepovedeném startu to může tým zvednout po mentální stránce i po stránce sebevědomí. Poslední dva zápasy jsme hráli fakt na hranici sebeobětování a kluci si mezi sebou pomáhali. Je to důležitý signál do zbytku sezony. Musíme se připravit stejně dobře jako na předchozí zápas a věříme, že uspějeme,“ říká Jaroslav Köstl.

Bohemians patří v tabulce 12. příčka, první vzájemný souboj skončil v září v ďolíčku vysokým vítězstvím Slavie. Nejlepším střelcem soupeře je šestigólový David Puškáč. „My jsme se v této sezony s nimi už potkali a dali jsme jim pět gólů. Můžeme říct, že to je náš oblíbený soupeř, ale víme, jak oni hrají. Je to proti nim fyzicky náročné. Doma určitě budeme chtít uspět. Řadím je jako každý ligový tým, chceme vyhrát,“ říká Aleš Mandous.

Sešívaní se v neděli mohou těšit na výraznější podporu fanoušků. Eden může být zaplněn z poloviny kapacity. „Jsme strašně šťastní, že už to bude s lidmi. Zároveň děkujeme lidem, kteří dorazili do Istanbulu, protože to chce kus odvahy. Někteří z nich se dostali na stadion, takže klobouk dolu. Tu výhru věnujeme hlavně jim,“ říká Köstl.

„Fanoušci jsou pro nás hrozně důležití, je to náš dvanáctý hráč. I když bude jen půlka stadionu, tak nás určitě poženou. Moc se na to těším, až bude Tribuna Sever a ostatní tribuny zaplněnější než proti Karviné. Diváci nám chyběli, takže jsme za to moc rádi a doufám, že jim předvedeme pěkný výkon,“ těší se Aleš Mandous.

Oproti čtvrtečnímu souboji proti Fenerbahce je k dispozici Alexander Bah. Podoba zahajovací sestavy na Bohemians v hlavách trenérskému týmu teprve vzniká. „Teď těžko něco predikovat směrem ke složení týmu, protože se musíme s kluky pobavit. Někteří hráči dohrávali se sebezapřením, což bylo i viditelné. Nějaká zranění tam asi budou, ale není to nic úrazového charakteru, aby to narušilo nějakou jejich minutáž v dalších zápasech,“ dokončuje asistent trenéra.

Zápas proti Bohemians začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články