Ve čtvrtek od 21:00 v Edenu proti Fenerbahce | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 v Edenu proti Fenerbahce

Sešívané čeká ve čtvrtek od 21:00 odveta play off Evropské konferenční ligy v Edenu proti Fenerbahce. Důležité utkání vyhlíží asistent trenéra Jaroslav Köstl a obránce Alex Bah.

90 minut dělí slávisty od postupu mezi šestnáct nejlepších klubů Evropské konferenční ligy. Ve čtvrtek v domácí odvetě budou hájit jednogólový náskok, z horké půdy Fenerbahce přivezli nadějnou výhru 3:2. „My jsme si odtamtud přivezli to, co jsme chtěli, což znamená výhru. Ve finále asi mohla být i výraznější než jednobrankový náskok, který budeme hájit v Praze. Ale před zápasem bychom takový výsledek brali, takže jsme strašně vděční, vážíme si toho. Věřím, že s podporou našich fanoušků to dotáhneme do vítězného konce,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Vítězství zajistily branky Traorého, Oscara a střídajícího Lingra. Své ofenzivní kvality ale ukázal i turecký velkoklub. „Obecně mají v týmu hodně kvalitních hráčů. Zejména jejich levý obránce zahrál doma výborně. Také mě zaujal útočník Valencia, velmi rychlý hráč. Jak už jsem řekl, jejich tým je celkově velmi dobrý. Když ze sebe ale vydáme maximum, jsem si jistý, že zvítězíme,“ říká obránce Alexander Bah.

„Byli to ti hráči, na které jsme se asi nejvíc připravovali. Valencia nebo Falkas. Velmi dobře hrál i Zajc, který je pro odvetu vykartovaný. Nejvíc na mě zapůsobil levý obránce Kadioglu, který je původně křídlo. Byl strašně nepříjemný a přesto, že jsme se na to připravovali, že si bude hrát hodně balony do osy hřiště, tak jsme ho tam několikrát nechali jít. Bohužel jsem potom i inkasovali z té situace,“ říká Köstl

Slávisté se v odvetě budou spoléhat i na podporu svých fanoušků. Stejně jako v nedělním vršovickém derby bude Eden zaplněn z poloviny. „Samozřejmě nám hodně pomůžou, to je jisté. Bohužel může dorazit je 50 %, ale je to je určitě lepší než žádní fanoušci. Můžou nám pomoci stejně, jako to dělají každý zápas. Samozřejmě bude naše výhoda, že jich budeme moci mít na stadionu deset tisíc,“ říká dánský bek.

Zatímco dánský obránce může po karetním trestu v odvetě nastoupit, start Petra Ševčíka není pravděpodobný. Reprezentační záložník nedělní ligový souboj s Bohemians nedohrál kvůli zranění. „Péťa Ševčík v pondělí začal trénovat, takže prognóza není úplně nejlepší, nemůže se na tu nohu postavit. Spíš hrát nebude. Maséři a fyzioterapeuti dělají maximum. Máme ještě spoustu zápasů před sebou, takže to nemůžeme táhnout přes závit. Nedovedu si představit, že by ve čtvrtek nastoupil,“ dokončuje asistent trenéra

Odvetný zápas Evropské konferenční ligy proti Fenerbahce začíná ve čtvrtek ve 21:00, přímým přenosem ho vysílá ČT sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články