Derby pro Ukrajinu! | SK Slavia Praha
Více

Derby pro Ukrajinu!

Podpořte spolu s námi obyvatele Ukrajiny zasažené válečným konfliktem a zašlete příspěvek na transparentní účet Odboru přátel nebo DMS v průběhu 302. derby.

Pokud chcete lidem postiženým válečným konfliktem přispět, zvolte, prosíme, finanční dary. Číslo charitativního účtu Odboru přátel Slavie je 2201840056/2010. Symbolický šek na podporu Ukrajině předají hráči A-týmu, vedení klubu a Odboru přátel před 302. derby pražských S zástupcům ukrajinské ambasády. Výnos bude následně přeposlán organizacím na podporu Ukrajiny nebo Sportovnímu centru v Edenu, kde nyní pobývá necelá stovka ukrajinských uprchlíků.

Fanoušci na stadionu i diváci nedělního derby na O2 TV Sport mohou také podpořit sbírku SOS Ukrajina, kterou organizuje Člověk v tísni, a to pomocí zaslání DMS ve tvaru DMS SOSUKRAJINA 30, DMS SOSUKRAJINA 60 nebo DMS SOSUKRAJINA 90 na telefonní číslo 87 777, které poběží jak na led obrazovkách stadionu, tak v rámci televizního přenosu. Za vybrané částky zajistí humanitární pracovníci nejzákladnější potřeby pro oběti konfliktu.

Spolu pomáháme Ukrajině

Nejen ukrajinští hráči Slavie jsou zasaženi válečným konfliktem, který se v současné době děje nedaleko od nás. Snažíme se proto nalézt ideální cestu, jak pomoci, a to jak finančně, tak podporou tady v Praze. Sportovní klub Slavia proto v hotelu, který je součástí tréninkového centra v Edenu, poskytl ubytovací kapacitu téměř stu lidem, kteří odešli do Česka z válkou zasažené Ukrajiny. Jedná se především o ženy s dětmi, které zde mají ubytování s plnou penzí.

Kromě toho, že mohou využívat na rozptýlení v těchto těžkých časech služby sportovního areálu, jako sportovní haly nebo plavecký bazén, zaměřuje se Slavia zejména na podporu s administrativou, tedy například s pomocí při vyřizování víz, a také na výuku českého jazyka.

„Přestože bychom si přáli, aby se všichni mohli vrátit v dohledné době do svých domovů, pokud bude válečný konflikt trvat delší dobu, bude obyvatelům Ukrajiny ve spolupráci s městskou částí Praha 10 podána pomocná ruka při shánění ubytování v rámci Prahy 10, stejně jako při shánění zaměstnání. Ubytovací zařízení v Edenu by následně sloužilo jako záchytný bod pro nově příchozí,“ říká Jiří Vrba, předseda představenstva sportovního spolku Slavia.

Vzhledem k tomu, že více než třetina obyvatel hotelu Slavia je mladší patnácti let, bude zatím pro část dětí probíhat školní výuka přímo v areálu hotelu, další část dětí už absolvovala ve čtvrtek 3. března svůj první den ve školách. V rámci sportovního vyžití pak fotbalová Slavia zřídí pro děti sportovní kroužek. „Jsme schopní okamžitě přijmout všechny děti ubytované v Edenu do naši ZŠ. Od žádosti rodičů do 2 dnů. Umíme je integrovat, běžně to děláme. Do ZŠ na Praze 10 chodí 300 ukrajinských dětí, které jim rády pomohou. Pro děti MŠ zajišťujeme program v místě,“ dodává starostka Prahy 10 Renata Chmelová.

Fotbalová Slavia také ve spolupráci s městskou částí Praha 20 poskytla další ubytovací prostory v rámci tréninkového centra na Xaverově. Do nich se první ukrajinští obyvatelé nastěhují v pondělí.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články