V neděli od 18:00 302. derby v Edenu! | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 302. derby v Edenu!

Sešívané čeká v neděli večer v Edenu 302. derby! Utkání vyhlíží hlavní trenér Jindřich Trpišovský a Lukáš Masopust.

Posilněni pěti vítězstvími v řadě vyhlíží slávisté neděli. Eden uvidí 302. derby, hrát bude první se třetím týmem tabulky. „Je to teď lepší než na začátku sezony, kdy jsme se trošku hledali. Teď jsme vyhráli ty zápasy, máme postup v Evropě, takže se nám to bojovností na těžkých terénech venku podařilo zlomit. Nálada je lepší než na startu sezony,“ ví Jindřich Trpišovský.

„Já jsem z toho trošku vypadnul, takže se mi to trošku hůř soudí, ale věřím, že na derby budeme nachystaní nejlíp za celou sezonu,“ říká Lukáš Masopust.

Po dvou letech, poprvé od derby z 8. března 2020, může zápasu přihlížet 100 % kapacity stadionu. „Bude to velký rozdíl oproti předcházejícím zápasům. Většinu byly domácí utkání bez lidí nebo s omezenou kapacitou. Vždycky se to měnilo. Máme v paměti poslední derby s plným stadionem, kdy se nám v nastavení podařilo dát gól a ta kulisa byla po celý zápas skvělá. Víme, co tady lidi dokážou vytvořit za skvělou atmosféru. Naposled jsme to viděli ve čtvrtek doma s Fenerbahce, i když byla poloviční kapacita, tak byla kulisa skvělá. Teď bude ještě jednou taková a hrozně moc se na to těšíme,“ říká trenér Trpišovský.

„Konečně se to vrátí k normálu. Všichni se těšíme a může nám to jedině pomoct,“ věří Masopust.

Nedělní zápas odřídí polský mezinárodní sudí Szymon Marciniak. Z Polska pochází i jeho asistenti a videorozhodčí. „Těžko říct, jaký metr nastaví polský rozhodčí, ale věřím, že to zvládne, protože bude oproštěný od emocí. Věřím, že to dobře dopadne,“ myslí si slávistický záložník.

Poslední ligový souboj s Hradcem Králové nedohráli pro zranění Taras Kačaraba s Jakubem Hromadou. Na soupisce nefiguroval ani Srdjan Plavšić, který se zranil v domácí odvetě s Fenerbahce. „Tak střídavě oblačno u každého z nich. Máme ještě tři dny do zápasu. Uvidíme. Kdyby se hrálo v pátek, tak ani jeden hrát nebude, ale každý chce být připravený, určitě půjdou přes bolest nebo nějaké omezení a je velká šance, že se někdo z nich do utkání uzdraví,“ dokončuje hlavní trenér.

302. derby začíná v neděli v 18:00, zápas přímým přenosem vysílá O2 TV sport. Další informace nejen o koupi vstupenek naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, těšíme se na vás v neděli na tribunách, stadion bude otevřen už dvě hodiny před zápasem. Věříme, že i díky vaší podpoře bude derby naše!

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články