Ve čtvrtek od 21:00 odveta proti LASKu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 odveta proti LASKu

Slávisté už jsou v Rakousku a připravují se na druhé osmifinále Evropské konferenční ligy proti rakouskému LASKu.

Ve čtvrteční odvetě proti Linci budou hájit náskok tří branek. V Edenu zvítězili díky dvěma trefám Sora a přesným zásahům Olayinky s Traorém 4:1.

„Nesmíme moc brát v potaz výsledek prvního zápasu. Musíme to brát tak, jak to bylo před prvním utkáním. Nemůžeme to mít v hlavě, protože by se to mohlo obrátit proti nám. Soupeř má svoji kvalitu, kterou ukázal na podzim i v posledním ligovém zápase, který vyhrál 6:0. Do utkání budou chtít vstoupit aktivně a my si musíme počínat stejně jako v prvním poločase prvního duelu,“ objasňuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Teď nás čeká druhý zápas. Sice máme výhodu, ale musíme hrát dál, být koncentrovaní. Ve fotbale nikdy nevíte, co se může stát. Proto musíme udržet koncentraci, tvrdě pracovat. Zkusit vyhrát toto utkání a postoupit do dalšího kola,“ říká záložník Ibrahim Traoré.

Slávisté útočí na třetí účast mezi osmi nejlepšími kluby v evropských pohárech během poslední čtyřletky. Touhu ve čtvrtek uspět umocňuje i možný zisk dalších bodů do žebříčku národních koeficientů UEFA.

„Hrát během čtyř let třetí čtvrtfinále evropského poháru by bylo úžasné. Chceme hrát další dvojzápas a získat další body do koeficientu, jde o každý bod,“ vysvětluje trenér sešívaných.

„Se Slavií jsme si za tři roky čtvrtfinále zahráli, bylo to dobré pro koeficient. Pro nás je teď důležité na to navázat, postoupit potřetí. Musíme se koncentrovat a pokud to zvládneme, uvidíme, co přinese další kolo,“ nepochybuje záložník Slavie.

Zápas s Lincem proběhne v St. Pöltenu v osmitisícové NV Areně. Sešívané přijede podpořit několik stovek fanoušků.

„Jsme rádi, že za námi fanoušci dorazí. I v týdnu si najdou čas nás podpořit, bude to pro nás důležité. Další důležitá věc je velmi dobrý trávník, který v St. Pöltenu je. Po víkendu to pro nás bude taková náplast a něco, co potřebujeme ke své hře. Pro soupeře je to složitější, protože nehrají na domácím stadionu. Pro nás to zůstává stejné, jedeme na zápas ven,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Nehrají doma, ale pro mě je nejdůležitější, co se odehraje na hřišti. Fanoušci Slavie dorazí, jako na každý venkovní zápas nás přijedou podpořit. Rozhodne se na hřišti, zkusíme zápas vyhrát a postoupit do dalšího kola,“ těší se na odvetu Ibrahim Traoré.

V základní sestavě řeší trenérský tým Slavie několik otazníků. Poslední ligový souboj s Libercem nedohrál Lukáš Masopust.

„Uvidíme, mění se to každým dnem. Někteří hráči s námi ze zdravotních důvodů neodcestovali. Někdo není na soupisce, někdo doléčuje zdravotní problémy. Po Liberci nad některými hráči visí otazník, je to Lukáš Masopust a Daniel Samek, u kterého se po zápase objevily problémy. O základní sestavě máme jasno, čekáme jen, jestli se neobjeví něco nového,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Odveta osmifinále Evropské konferenční ligy proti Linci začíná ve čtvrtek ve 21:00, zápas přímým přenosem vysílá ČT sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Rakouska naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články