Slavia veze ze Smeděreva vítězství | SK Slavia Praha
Více

Slavia veze ze Smeděreva vítězství

Slavia konečně zlomila černou sérii bez vítězství a po pěti zápasech vyhrála v úvodním utkání prvního kola Poháru UEFA ve Smeděrevu 2:1. Domácí začali velmi aktivně, zbrzdilo je však vyloučení Dragana Paunoviče, jenž po dvaceti minutách viděl druhou žlutou kartu.
Slavia konečně zlomila černou sérii bez vítězství a po pěti zápasech vyhrála v úvodním utkání prvního kola Poháru UEFA ve Smeděrevu 2:1. Domácí začali velmi aktivně, zbrzdilo je však vyloučení Dragana Paunoviče, jenž po dvaceti minutách viděl druhou žlutou kartu.

Slávistům, kteří nastoupili v překopané sestavě, se ale nedařilo, vysvobodil je až gól Tomáše Doška těsně před přestávkou. Vedení zvýraznil za několik okamžiků z penalty Radek Bejbl. Ve druhé půli si červenobílí proti oslabenému soupeři vytvořili převahu, čisté konto ale neudrželi, v nastaveném čase snížil náhradník Saša Kocič.

Trenér Miroslav Beránek byl spokojen částečně. „Chtěli jsme si vypracovat dobrou výchozí pozici a to se nám povedlo,“ prohlásil na úvod. „Zvítězili jsme, ale celkový dojem kazí inkasovaná branka v závěru,“ uvedl kouč. „Co říkám výkonu? Po posledních zápasech se nedalo čekat, že mužstvo bude bezchybné. Získali jsme dvoubrankové vedení a kontrolovali do 80. minuty hru. Poslední desetiminutovka se mi nelíbila,“ vytkl svým svěřencům Beránek.

Ke změnám v sestavě podotkl: „Hráči mě nezklamali, ukázali, že se s nimi dá počítat.“ Slova uznání mířila i na adresu debutanta v evropských pohárech Karla Kratochvíla. Oproti utkání v Příbrami nastoupila Slavia se čtyřmi změnami v sestavě, na lavičku se posadili Kuka, Latka, Hrdlička a Lukáš Došek.

Kdo postoupí, je podle Beránka stále otevřené. „Situaci jsme si zkomplikovali sami inkasovaným gólem. Rozhodne se v Praze.“ Odveta se hraje ve středu 15. října na Strahově.

Trenér Sartidu Ratko Dostanič byl rozladěný. „V úvodu jsme měli dvě šance, ale přišla přísná druhá žlutá a následně červená karta,“ povzdechl si. Stejně tak ho mrzela situace z 45. minuty, při druhém gólu slávistů zahrával pokutový kop jako první Richard Dostálek, přestřelil ale bránu. Fotbalisté Sartidu však předčasně vběhli do vápna a sudí nařídil penaltu znovu. „Opakování desítky se také nevidí často. Naděje, že uhrajeme dobrý výsledek, zmizela s dvěma rychlými brankami.“

Fotogalerie
Ohlasy slávistů

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články