Ve čtvrtek od 21:00 o semifinále s Feyenoordem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 o semifinále s Feyenoordem

Sešívané čeká ve čtvrtek v Edenu odvetu čtvrtfinálového souboje s Feyenoordem. Utkání vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a Alexander Bah.

90 minut, které rozhodnou. Vyprodaný Eden ve čtvrtek uvidí vyvrcholení letošní ságy mezi Slavií a Feyenoordem Rotterdam. Hrát se bude odveta čtvrtfinále play off Evropské konferenční ligy. „Těšíme se hodně. Máme zkušenost s tím, jaká je v těchhle zápasech atmosféra a víme, jaké utkání jsme odehráli tam, co nás čeká. Bude to před domácí kulisou, těšíme se na tu šanci poprat se o semifinále. Máme zprávy, že je zápas vyprodaný, takže se těší i lidi. Chceme tomu přispět výkonem podobně jako tam. Někteří kluci možná vyprodaný stadion zažijí poprvé. Už chceme, aby to začalo,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se, je to velký zápas. Máme šanci psát klubovou historii. Opravdu se na to moc těším,“ říká Alexander Bah.

Ve třech dosavadních vzájemných utkáních mezi oběma kluby padlo 13 branek. Sešívaní disponují s 24 nastřílenými góly druhým nejlepším útokem soutěže. Feyenoord je jen o zásah horší. „Těžko říct, jak ten zápas bude vypadat. Jsme dva ofenzivní týmy s útočným nastavením. Myslím, že nás čeká ofenzivní fotbal,“ tvrdí Bah.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského a jeho trenérského týmu vyhlíží třetí možnost probít se mezi nejlepší čtyřku evropské soutěže za poslední čtyři sezony. Slavia na podobný úspěch čeká od památného semifinále poháru UEFA ze ročíku 1995/96. „Myslím, že to je o hodnotách a o tom, jak to v našem klubu děláme. Jsme opravdu dobří v těchto evropských zápasech, což jsme ukázali minulou sezonu a taky to Slavia ukázala v domácím poháru v minulé sezoně. Bude to skvělý večer pro Slavii a já se těším, že toho budu součástí,“ říká sešívaný bek.

Oba týmy zvládly v domácích soutěžích generálky vítězně. Slávisté vyřídili 4:0 Pardubice, Feyenoord hrající v takřka identické sestavě jako před týdnem na De Kuip otočil čtyřmi zásahy venkovní zápas s Heraclesem. „Ano, byl to dobrý zápas, ale nebylo tu dvacet tisíc lidí, takže na to se moc těším,“ nemůže se dočkat Bah.

Po karetním trestu jsou trenérskému štábu k dispozici Aiham Ousou a Srdjan Plavšič. Ligový duel s Pardubicemi vynechali Tomáš Holeš a Yira Sor. „Pevně doufáme a věříme, že je budeme moct použít, protože jsou to pro nás důležití hráči, což ukázali v prvním zápase. Myslím, že Tomáš byl i přes řadu výborných individuálních výkonů byl náš nejlepší hráč. Yira Sor je permanentní nebezpečí. Pevně v to věříme i vzhledem k personálnímu obsazení, abychom měli možnost do zápasu zasáhnout. Myslím si, že jeden z nich bude stoprocentně, u toho druhého je to padesát na padesát a uvidíme až v den zápasu,“ říká trenér Trpišovský.

Odveta čtvrtfinále Evropské konferenční ligy začíná v Edenu ve čtvrtek ve 21:00, přímým přenosem ji vysílá ČT sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce. Společně to zvládneme!

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články