Beru to na sebe. Díky fanouškům, jak se zachovali | SK Slavia Praha
Více

Beru to na sebe. Díky fanouškům, jak se zachovali

Aleš Mandous po porážce 1:3 s Feyenoordem v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy hovořil o svém zaváhání před druhým gólem a ohlédl se i za premiérovým ročníkem nově vzniklé soutěže.

Výjimečná cesta Slavie končí ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy po domácí porážce s Feyenoordem. Vaše hodnocení utkání?
„Hned na začátku jsme inkasovali, pak jsme se chytli, srovnali jsme. Zbytek poločasu jsme odehráli skvěle. Druhý poločas samozřejmě poznamenala moje chyba. Pak už jsme neměli sílu to zvrátit. Otřáslo to s námi. Chtěl bych se za tu chybu omluvit fanouškům i všem klukům, kteří jsou skvělí. Bohužel jsem je takhle potopil.“

Můžete popsat tu nešťastnou situaci?
„Dostal jsem od Tarase balón, chtěl jsem to otočit. Viděl jsem, že tam je jejich útočník. Nakonec jsem to chtěl přihrát trošku jinak, střetly se mi myšlenky, kopnul jsem se druhou nohou do stojné nohy. Bylo to všechno špatně, špatný gól. Chtěl bych poděkovat fanouškům, jak se zachovali, protože to pro mě moc znamená.“

Pak jste předvedl fantastický zákrok proti nájezdu Desserse. Věřil jste, že je ještě ve vašich silách náskok Feyenoordu dotáhnout?
„Samozřejmě jsem věřil, ale Feyenoord je zkušené mužstvo, pohlídali si to. Pak už hrozili jenom z brejků. My už jsme se tam nemohli nějak dostat. Porážku beru na sebe.“

Až vyřazení přebolí, budete na tuhle evropskou sezonu vzpomínat v dobrém?
„Pro mě to bylo poprvé, co jsem chytal na evropské scéně. Celou skupinu jsem si moc užil. Zápasy s Feyenoordem nebo Unionem Berlín nezažijete každý týden. Jsem za to moc rád, ale teď jsem smutný a hlavně naštvaný na sebe.“

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články