Spokojenost! Bylo příjemné vidět Přému šťastného | SK Slavia Praha
Více

Spokojenost! Bylo příjemné vidět Přému šťastného

Alexander Bah přispěl k výhře nad Zlínem v posledním kole základní části FORTUNA:LIGY dvěma asistencemi. Po utkání hovořil o blížící se nadstavbě, svých přihrávkách i jaké to bylo vidět poprvé v sezoně v brance Přemysla Kováře.

Výhra znamená první místo po základní části ligy. Jste spokojený?
„Jsem moc šťastný. Byla to dlouhá sezona a zbývá nám ještě několik důležitých zápasů. Mám radost, že jsme na prvním místě a budeme hrát více doma.“

Během prvních dvaceti minut tým působil trochu nejistě, Zlín mohl trestat několik zaváhání v rozehrávce. Byli jste nervózní?
„Nevím, jestli jsme byli nervózní. Máme za sebou spoustu zápasů, takže se nohy musely trochu zahřát. Po dvaceti minutách to bylo mnohem lepší než na začátku. Měli jsme nepovedený start, ale skončili jsme moc dobře.“

Hrál jste skvěle, připravil dva góly...
„Samozřejmě jsem s asistencemi spokojený, ale větší radost mám ze tří bodů.“

Na dresu nosíte žluté číslo pro nejlepšího nahravače posledních kol, je to pro vás speciální?
„Ano, je to speciální, protože je to opravdu hezký kompliment. Užívám si to, ale vím, že to zařídil týmový výkon. Kdyby nebylo ostatních kluků, tak bych to žluté číslo neměl, takže jim chci poděkovat.“

Na posledních pár minut jste vystřídali brankáře, poprvé v sezoně nastoupil Přemysl Kovář. Byl to hezký moment, souhlasíte?
„Ano, zaslouží si to. Je to velká osobnost v kabině, je pro nás opravdu důležitý. Bylo příjemného ho vidět šťastného a fanoušci si to také užili, takže to bylo fajn.“

Nadstavba začne v neděli v Mladé Boleslavi zápasem proti Hradci. Jaké jsou vaše cíle a očekávání?
„Bude to těžké, čeká nás pět dobrých týmů. Musíme se maximálně snažit, abychom získali tři body.“

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články