V neděli od 19:00 start nadstavby proti Hradci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 start nadstavby proti Hradci

Slávisty čeká první nadstavbový souboj, v Mladé Boleslavi se v neděli od 19:00 utkají s překvapením letošní sezony - Hradcem Králové.

FORTUNA:LIGA FINÁLE startuje! Slávisté k úvodním kole nadstavby zavítají v neděli do Mladé Boleslavi, kde vyzvou Hradec Králové, šestý tým po základní části. Vstupenky jsou v prodeji zde.
„Těšíme se hodně. Vyhrát základní část nás stálo hodně úsilí. Teď se bude o titulu rozhodovat každý zápas. Je to souboj šesti nejlepších týmů v republice, bude to náročné. Máme před sebou pět utkání, z toho tři skvělé zápasy doma a dva těžké venku,“ vyhlíží závěr sezony trenér Jindřich Trpišovský.

„Konečně je to před námi, těšíme se. Doufám, že to zvládneme vítězně,“ věří stoper David Hovorka.

V poslední, dva měsíce staré, konfrontaci obou týmů byli úspěšnější sešívaní. Na Městském stadionu v Mladé Boleslavi zvítězili 5:1, tři góly vstřelili za úvodních 22 minut. V nadstavbě se ale dá čekat úplně jiné utkání. Hradec od té doby odehrál sedm střetnutí a ani jednou neprohrál…
„Je to nováček a s podobným kádrem jsou na šestém místě. Odehráli velice dobré zápasy. V obou zápasech to byl velice nepříjemný soupeř. Je to organizovaný tým s šikovnými a nepříjemnými hráči vepředu. Je to překvapení sezony, šesté místo je zasloužené,“ nešetří chválou pro nováčka trenér sešívaných.

„Minulý zápas už je historií, tenhle bude rozdílný. Pro nás to bude těžší, budou se chtít ukázat. Nečekám nic lehkého,“ říká David Hovorka.

Nejlepším střelcem Východočechů, kteří šestým místem podtrhli nejúspěšnější sezonu od roku 1963, je šestigólový záložník Jakub Rada. Velmi produktivní umí být také Adam Vlkanova a Daniel Vašulín.
„Jsou nepříjemní. Vašulín je vepředu nepříjemný svojí typologií, je vysoký a zároveň pohyblivý a rychlý. Vlkanova je hráč se skvělým driblinkem. Mejdr na pravé straně podporuje útok a má hodně asistencí. Kuba Rada dává jejich hře myšlenku. Celkově je to vyvážený tým,“ vysvětluje Jindřich Trpišovský.

„Hradec hraje kombinační fotbal a zároveň jsou důslední dozadu. Nic příjemného pro náš styl, ale věřím, že se na to připravíme a zvládneme to,“ doufá David Hovorka.

Středeční vítězný zápas proti Zlínu vynechal ze zdravotních důvodů Petr Ševčík, Oscara s Alešem Mandousem vyřadila nemoc.
„Oscar se připojil k týmu, měl by být stoprocentně v pořádku. Petr Ševčík je po přechozeném zánětu, bude mít individuální program a k týmu se připojí v týdnu,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Zápas proti Hradci začíná v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich kanálech. Slávisti, vyrazte nás podpořit!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články