Hráči na hostování: Rigo, Jurásek a Křišťan na listině střelců | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Rigo, Jurásek a Křišťan na listině střelců

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Laco Takács (FC Baník Ostrava): Na hřišti Sparty nastoupil na celý druhý poločas, ve kterém prohrávající Ostravané sice o kus zlepšili svoji hru, ani tak ale nezabránili konečné porážce 1:3.

Jakub Markovič (FK Pardubice): V Jablonci odchytal talentovaný gólman pohodový zápas, díky skvělé práci obrany nečelil jediné střele na bránu a do statistik si zapsal čisté konto při důležité výhře 1:0.

Lukáš Červ (FK Pardubice): Na jablonecký trávník naskočil v 86. minutě, aby na konci zápasu pomohl udržet těsné jednobrankové vedení.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Zkušený křídelník odehrál s Pardubicemi osmdesát minut, ve kterých ale tentokrát svojí dravostí ke gólu nepřispěl a v závěru byl nahrazen čerstvým Štěpánkem.

Mohamed Tijani (FK Teplice): V důležitém záchranářském souboji proti Bohemians nemohl klíčový hráč teplické defenzivy chybět v základní sestavě. Skláři ve vyrovnaném utkání inkasovali dvě branky, stejný počet se jim ale podařilo vsítit a zápas skončil remízou.

Michal Beran (Bohemians 1905): Drobný záložník nastoupil na hřišti Teplic v základní sestavě a aktivní hrou pomohl klokanům k jednobrankovému vedení, do druhé půle už ale nenastoupil, místo přenechal Bartkovi.

Mick van Buren (FC Dynamo České Budějovice): V atraktivním duelu s Mladou Boleslaví odehrál nizozemský křídelník celý zápas. Prezentoval se svým typicky aktivním výkonem, gólově se ale tentokrát neprosadil a Jihočeši nakonec prohráli těsně 2:3.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): S Boleslaví odehrál celé utkání, ve kterém spolehlivou defenzivou přispěl ke konečnému vítězství.

Denis Alijagič (FC Slovan Liberec): Talentovaný útočník po delší době dostal šanci v základu a odehrál téměř celé utkání na hřišti Olomouce. Proti houževnatě bránícímu soupeři mu nešla upřít snaha, gólově se ale neprosadil a zápas skončil těsným vítězstvím domácích 1:0.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Do duelu s Olomoucí naskočil v 74. minutě s cílem alespoň srovnat nepříznivé skóre 0:1, gól se už ale Slovanu vsítit nepodařilo. Bahrajnský útočník se do statistik zapsal jen žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v 88. minutě.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Utkání s Hanáky pro rychlonohého křídelníka také začalo až v 74. minutě. Kmenový hráč Slavie sice hru Severočechů značně oživil, do závěrečného hvizdu se už ale skóre neměnilo a v domácí odvetě tak bude Liberec dohánět ztrátu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): O víkendu nastoupil na hřišti Vyškova v základní sestavě a pomohl Zbrojovce k vítězství 2:0, ve středu pak naskočil do zápasu s Třincem a v 77. minutě gólem stvrdil vítězství 4:2.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Mladý gólman odchytal oba zápasy v minulém týdnu. Proti v tabulce prvnímu Brnu inkasoval dvakrát, ve středečním utkání s Vlašimí pustil z pěti střel za svá záda jen jediný míč a přispěl tak k cenné remíze 1:1.

František Matys (MFK Vyškov): V zápase s Brnem strávil na trávníku celé utkání, proti kvalitnímu soupeři předvedl v defenzivě srdnatý výkon, neodvrátil ale konečnou porážku 0:2.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Dvacetiletý krajní obránce odehrál v základu jak duel s Líšní, tak zápas s Prostějovem. V obou případech patřil mezi důležité hráče sestavy a aktivním výkonem pomohl k cenným čtyřem bodům za remízu a vítězství.

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Pátý gól v sezoně vsítil sešívaný středopolař při jasném vítězství 3:0 nad Ústím nad Labem. Stále teprve devatenáctiletý hráč skóroval ještě během prvního poločasu, kdy pohotovou dorážkou překonal gólmana soupeře. V dalším zápase proti Vyškovu odehrál první poločas, za stavu 0:1 pak byl na trávníku nahrazen čerstvým Solomonem.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Po vypršení karetního trestu zazářil talentovaný křídelník v zápase s Ústím. V 16. minutě duelu nejprve nezištnou přihrávkou vyzval ke skórování Zlatohlávka, ve druhém poločase pak po obejití soupeřova brankáře sám skóroval a zvýšil na konečných 3:0. V základní sestavě naskočil i proti Vyškovu, tentokrát se ale neprosadil a utkání skončilo remízou 1:1.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Nepostradatelný střední záložník odehrál jak zápas s Ústím, tak duel proti Vyškovu. V něm si připsal svojí druhou branku v sezoně, v 61. minutě totiž jistě proměnil nařízenou penaltu a vystřelil tak Vlašimi důležitý bod za konečnou remízu.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý brankář odchytal oba odehrané zápasy, celkově čelil šesti střelám, ze kterých jednou inkasoval. Práci měl zejména v zápase s Vyškovem, ve kterém, stejně jako Antonín Kinský na druhé straně, spoluhráče několikrát podržel.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný defenzivní záložník odehrál v obou odehraných zápasech celých devadesát minut, ve středu pole odvedl spoustu důležité práce a pomohl tak Středočechům ke čtyřem získaný bodům.

Adam Toula (Sellier & Bellot Vlašim): Jak proti Ústí, tak v zápase s Vyškovem naskočil vysoký útočník na trávník na poslední minuty, gólově se ale zatím neprosadil a stále čeká na svoji první druholigovou branku.

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): Po karetním trestu se vrátil do sestavy na poslední minutku zápasu s Vyškovem, v krátkém čase stráveném na trávníku se nestihl výrazněji prosadit.

Pokud si chcete zpříjemnit neděli před zápasem s Plzní, můžete podpořit Vlašim se slávistickými mladíky na hostování v zápase proti Brnu, který začíná od 13:15 ve Vlašimi. Utkání odvysílá také ČT sport. 

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Po vynucené pauze za čtyři žluté karty se jednadvacetiletý obránce vrátil do jihlavské sestavy, v zápase s B-týmem Sparty předvedl spolehlivý výkon a pomohl týmu k cenné remíze 1:1.

Pokud si chcete zpříjemnit neděli před večerním zápasem s Plzní, můžete podpořit Vlašim se slávistickými mladíky na hostování v zápase proti Brnu, který začíná od 13:15 ve Vlašimi. Utkání odvysílá také ČT sport

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články