Hráči na hostování: Markovič, Stejskal i Kinský s nulou | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Markovič, Stejskal i Kinský s nulou

Jak se v uplynulých sedmi dnech dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Mick van Buren (FC Dynamo České Budějovice): V odvetě na hřišti Mladé Boleslavi odehrál necelou hodinu hry. Hned zkraje první půle se ocitl ve slibné šanci, z dobré pozice ale zamířil vedle. Podobně si vedl i o něco později při prudké ráně z dálky, v 56. minutě je pak na trávníku nahradil Tolno. Zápas nakonec dovedla k vítěznému konci Mladá Boleslav.

Ondřej Karafiát (FK Mladá Boleslav): S Českými Budějovicemi odehrál na postu stopera celý zápas, spolehlivým výkonem se podílel na čistém kontu.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Urostlý útočník dostal důvěru v odvetném zápase s Olomoucí, gólově se ale jemu, ani zbytku týmu prosadit nepodařilo a za stavu 0:2 byl střídán čerstvým Doumbiou.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Ani mladý křídelník se v zápase neprosadil podle svých představ, z trávníku tak byl stažen už po prvním poločase.

Denis Alijagič (FC Slovan Liberec): Talentovaný útočník dostal v zápase s Olomoucí důvěru na závěrečnou půlhodinu. S nepříznivým výsledkem se snažil něco udělat, v nabídnutých příležitostech ale nezamířil mezi tři tyče a na první ligovou branku si tak bude muset počkat minimálně do příštího ročníku soutěže.

Jan Stejskal (SK Sigma Olomouc): Pětadvacetiletý gólman dostal po delší době prostor mezi třemi tyčemi, v Liberci kryl hned čtyři rány soupeře, udržel čisté konto a výrazně se tak podílel na konečné výhře.

Laco Takács (FC Baník Ostrava): V utkání se Slováckem nastoupil po dlouhé absenci poprvé v základní sestavě a na trávníku vydržel až do 85. minuty. Na hřišti v Uherském Hradišti předvedl srdnatý výkon, konečné porážce 1:3 ale zabránit nedokázal.

Michal Beran (Bohemians 1905): Na hřiště se v duelu s Pardubicemi dostal až v 56. minutě za stavu 0:1. Hru klokanů dokázal oživit, zelenobílí ale neproměnili své šance, neskórovali a propadli se až na 15. místo ligové tabulky.

Jakub Markovič (FK Pardubice): Mladý gólman nadále splácí důvěru, kterou od trenérů Pardubic v posledních zápasech dostává. Proti Bohemians předvedl skvělý výkon, zlikvidoval hned několik tutovek soupeře, udržel čisté konto a výrazně se tak podílel na cenném vítězství 1:0.

Lukáš Červ (FK Pardubice): V Ďolíčku odehrál téměř celý zápas, své zejména defenzivní úkoly ve středu zálohy plnil na jedničku. V 83. minutě byl střídán čerstvým Pojezným.

Tomáš Malínský (FK Jablonec): Zkušený křídelník nastoupil v základu do důležitého duelu s Karvinou. V zápase měl hned několik dobrých centrů i přihrávek do nebezpečných pozic a svojí aktivitou přispěl k vítězství Severočechů 2:0.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Na hřišti Zlína odehrál na stoperské pozici celý zápas, sklářům se ale tentokrát vůbec nedařilo a z Moravy se vraceli s porážkou 0:3.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Stále teprve devatenáctiletý brankář čelil v Chrudimi třem střelám mezi tři tyče, za záda nepustil jediný balon a čistým kontem pomohl hostům k zisku bodu za bezbrankovou remízu.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): Čtyřiadvacetiletý záložník nastoupil na trávníku Vlašimi v základní sestavě, hned v šesté minutě se odvděčil za důvěru gólem. Po zaváhání domácí defenzivy se prosadil ranou z velkého vápna a skóroval tak proti svému bývalému zaměstnavateli. I ve zbytku utkání patřil k nejaktivnějším hráčům a měl velkou zásluhu na konečné výhře 2:1.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Proti Brnu čelil čtyřem střelám na bránu, za svá záda pustil dva míče a nezbránil tak porážce Středočechů. Mrzet ho může zejména situace za samotného závěru utkání, kdy zfauloval ve vápně unikajícího Přichystala, od rozhodčího obdržel žlutou kartu a pískala se penalta, kterou proměnil Řezníček.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): Do základu se vrátil po dvou zápasech na lavičce, příliš se mu ale nedařilo a už po konci prvního poločasu byl na trávníku nahrazen Markem Ichou.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný středopolař za sebou má smolné utkání, v 67. minutě totiž neproměnil nařízenou penaltu, která by Vlašim poslal do vedení 2:1. Hosté naopak v samém závěru svůj pokutový kop proměnili a odvezli si domů všechny tři body.

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Urostlý záložník odehrál proti Brnu téměř celý zápas, ani on se ale tentokrát výrazněji neprosadil a v 82. minutě byl na trávníku nahrazen Krunertem.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Hned v šesté minutě zápasu se podepsal pod inkasovanou branku, když v nebezpečném prostoru ztratil balón a následně se prosadil Filip Blecha. Ve zbytku zápasu byl aktivní, snažil se překonat defenzivu soupeře, gólově se však neprosadil.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Do duelu se Zbrojovkou naskočil ve 46. minutě, i přes svoji aktivitu ale nepomohl modrobílým strhnout vedení na svoji stranu, utkání nakonec ovládli hosté.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Ve víkendovém utkání s Ústím odehrál celý zápas a pomohl Táborsku k jasnému vítězství 3:0. Ve středeční dohrávce na hřišti Chrudimi odehrál lehce přes hodinu hry, od 36. minuty byl ohrožen karetním trestem a v 63. minutě je proto nahradil na trávníku čerstvý Mach. Zápas nakonec skončil nejtěsnějším možným vítězstvím domácích 1:0.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): V divokém zápase proti Žižkovu odehrál jednadvacetiletý stoper celý zápas. Do statistik se sice zapsal žlutou kartou, mrzet ho to ale nemuselo, protože Vysočina nakonec dokázala vyhrát 4:3

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): Proti Moreirense odehrál chorvatský útočník rozporuplné utkání. V 89. minutě sice nejprve krásně obešel gólmana a rozhodl o vítězství 2:1, po oslavě gólu ale obdržel druhou žlutou kartu a do kabin se tak musel poroučet předčasně.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články