U19 po titulu: Nad očekávání, dřeli jsme pro to | SK Slavia Praha
Více

U19 po titulu: Nad očekávání, dřeli jsme pro to

Slávistický tým do devatenácti let oslavil mistrovský titul! Přečtěte si, jak mistrovskou sezonu zhodnotil trenér i hráči.

Triumfem na půdě Plzně si Slavia U19 definitivně zajistila mistrovský titul. Celou sezonu po jejím úspěšném konci zhodnotili trenér Milan Titěra, kapitán Ondřej Kričfaluši, nejlepší střelec týmu Jan Trédl a autoři obou branek ze zápasu s Plzní Adam Pudil a Erik Biegon.

Trenér Milan Titěra

„Výsledek celé soutěže předčil naše očekávání. Chtěli jsme se s mladším týmem pokusit hrát nahoře a držet se v popředí tabulky. Po podzimu se to vyvinulo tak, že jsme měli šanci atakovat výhru v soutěži. Na jaro jsme tým ještě hodně omladili, zvládli jsme asi s historicky nejmladším týmem vyhrát soutěž U19. Pro nás je to jenom ukázka, že jsme se dali na správnou cestu. Mladší hráče se snažíme dřív posouvat do starších kategorií, oni ukázali, že to zvládnou, že to je správná cesta. Na podzim nás čeká Youth League, což je pro kluky jeden z bonusů. Všichni tu soutěž můžou ještě příští rok hrát. Jsou to ty nejlepší zápasy, které můžou kluci absolvovat. Zvedá to prestiž klubu jako takového. Má to velký dosah směrem do Evropy a následně pak může přijít víc pozvánek na zahraniční turnaje. Zahrát si tuhle soutěž byl pro kluky velký hnací motor. Soupeři jsou v rámci Evropy hodně vyrovnaní, přál bych si někoho, koho kluci ještě nepotkali v reprezentacích nebo na turnajích,“ hodnotí trenér slávistické devatenáctky Milan Titěra.

Ondřej Kričfaluši

„Jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Už na začátku sezony jsme si dali cíl, že si chceme zahrát Ligu mistrů a vyhrát titul s nejmladším týmem v soutěži. Ze svého pohledu sezonu nehodnotím moc dobře, protože jsem se zranil na půl roku. Teď se postupně vracím a jsem rád, že jsem si to mohl s týmem užít,“ těší kapitána Ondřeje Kričfalušiho.

Jan Trédl

„Pocity jsou to výborné. Děkuji klukům za skvělou sezonu, bez nich bych ty góly nedal. Jsem moc rád, že jsme to zvládli a těším se na Ligu mistrů, kde bych rád potkal Barcelonu nebo Chelsea. Byla by pro mě čest s nimi poměřit síly, zvládnout to a třeba tu Ligu mistrů vyhrát, když se poštěstí,“ neskrývá ambice jedenáctigólový nejlepší střelec slávistické devatenáctky.

Adam Pudil

„Můžu poděkovat hlavně klukům, bez nich bych žádný gól nedal. Jsem rád, že jsem se prosadil, ale hlavní je týmový výkon. Celou sezonu jsme dřeli pro to, abychom tu sezonu vyhráli. To se nám podařilo a teď nás čeká Youth League. To pro nás byla obrovská motivace, byli jsme na to upozorňováni každý zápas, každý trénink. Budeme se chtít probojovat co nejdál. Nevím, kdo tam je, ale nejradši bych narazil na můj oblíbený tým Real Madrid, to by byl sen. Všechny týmy mají kvalitu, jde mi hlavně o konfrontaci se zahraničními týmy,“ říká střelec první branky proti Plzni Adam Pudil.

Erik Biegon

„Cítím se skvěle, jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu. Na jaře jsem už nastupoval z béčko. Jsem moc rád, že jsme to zvládli a titul vyšel,“ říká střelec druhé branky zápasu s Plzní.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články