Vítězná série žáků pokračuje. U19 oslavila titul | SK Slavia Praha
Více

Vítězná série žáků pokračuje. U19 oslavila titul

Titulové oslavy dorostenců mohou pokračovat, protože po kategorii U17 si vystřelila pohár také devatenáctka. Žáci přehráli Meteor a pokračují ve skvělých výkonech z celého jara. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 28. května

U19

Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:1)
Sestava: Slavata – Fatrdle, Hunal (87. Toula), Konečný, Beránek – Novák (65. Zachoval), Žitný (75. Kričfaluši), Planka – Pudil Adam, Biegon (75. Hájek), Pudil Miloš (87. Jinoch Josef)
Góly: 21. Pudil Adam, 50. Biegon

Zápas pravdy odehráli sešívaní dorostenci v sobotu v Plzni. Stačil bod, který by znamenal pro hostující tým titul. Tento fakt však slávistům nohy nesvázal. Ve 21. minutě poslal slávisty do vedení Adam Pudil. Viktorka se nehodlala vzdát bez boje a po pár minutách bylo vyrovnáno. Za smírného stavu se tak týmy rozcházely na poločasovou přestávku. Také do druhého dějství vstoupili lépe hosté. V 50. minutě vrátil Slavii vedení Erik Biegon. Oba týmy obměnily své týmy na trávníku o čerstvé náhradníky ale ani to už k další gólové radosti nevedlo. A proto se závěrečným hvizdem vypukly veliké oslavy. Červenobílí zvládli, co si vysnili a ovládli ligu dorostu.

U17

Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Sestava: Jovanovski – Piták (69. Parpel), Pančev, Hausman, Fiker – Zelenka (11. Kopecký), Kolář, Lopatář (87. Ludvík) – Jelínek (69. Tomas), Hájek (46. Zachoval), Dufek
Góly: 20. Hájek, 34. Kopecký, 50. Kolář

Pro kategorie U17 bylo utkání na západě Čech vítězným zakončením povedeného ročníku. První gól padl ve 20. minutě a postaral se o něj David Hájek. Do dvoubrankového vedení posunul Slavii deset minut před poločasem Ondřej Kopecký. Po přestávce hosté pokračovali v nastoleném trendu. Třetí gól zapsal do střelecké listiny Filip Kolář. Víckrát už se síť nevlnila a slávisté zakončili ročník parádně i s čistým kontem v zádech.

U15

FK Meteor Praha vs. SK Slavia Praha 1:5 (1:3)
Sestava: Obdržálek – Hubička, Beran, Kočvara, Kotrba, Sosna, Jelínek (41. Červenka), Korenc, Kumpan, Čížek, Adam (61. Hájek)
Góly: 7. Kotrba, 18. a 29. Adam, 50. Korenc, 52. vlastní

Spanilou vítěznou jízdu si žáci kategorie U15 prodloužili na Meteoru. Jako první se dostali do vedení zásluhou Matěje Kotrby v 7. minutě. O deset minut později navýšil na dvoubrankový náskok Štěpán Adam. Domácí se dostali do kontaktu skóre jen pár vteřin poté. Sešívaní znovu odskočili ve 29. minutě. Svůj druhý zásah si připsal Štěpán Adam. Ve druhém poločase nenechali hosté nic náhodě, a ještě přidali na svém vedení. V 50. minutě se prosadil Jáchym Korenc. Posledním, kdo se zapsal do děje utkání byli však neslavně hráči Meteoru, kteří si nešťastně srazili míč do vlastní sítě. V utkání také došlo k nepříjemnému zranění jednoho z hráčů z Meteoru, který po souboji u autové čáry hlavou narazil do oplocení hřiště. S tržnou ranou na hlavě tak musel být převezen rychlou záchrannou službou na ošetření. Hráči přejeme ať to není nic vážného a brzký návrat na hřiště. Slávisté po tomto utkání natáhli svou šňůru vítězství už na šestnáct zápasů. Předposlední utkání ligy čeká žáky ve středu 8. června v Teplicích.

U14

FK Meteor Praha vs. SK Slavia Praha 0:8 (0:4)
Sestava: Pechar – Klepáč, Janota, Ferenc, Chaluš, Horváth, Palaščák (50. Motyčka), Kubů, Hájek (41. Korpas), Martyniuk (41. Švach), Potměšil
Góly: 1., 7., 42. a 77. Potměšil, 38. Hájek, 40. Palaščák, 57. Klepáč, 63. Janota

Gólově předčili své starší spoluhráče žáci kategorie U14. Ti své branky rozdělili rovnoměrně do obou poločasů. V tom prvním se hned po úvodním hvizdu prosadil Petr Potměšil. Stejný hráč střílel úspěšně i v 7. minutě. Dalším jménem na gólové listině byl Jan Hájek. V nastavení úvodního dějství ještě rozvlnil síť Martin Palaščák. Hattrick dokonal Petr Potměšil na začátku druhé půlky. Prosadil se rovněž Matěj Klepáč. V 63. minutě se radoval z dalšího úspěchu Šimon Janota. A jak zápas začal, tak také skončil a to gólem Petra Potměšila pro kterého to byl čtvrtý zářez na pažbu. Také čtrnáctku čeká další utkání ve středu 8. června pro Teplicím.

Neděle 29. května

U18

SK Slavia Praha vs. FK Slavoj Vyšehrad U19 2:4 (0:1)
Sestava: Rezek – Herák, Iliev, Mervard, Parpel – Zapletal (76. Mikulanda), Pech, Wesolowsky (61. Jinoch Jan) – Jinoch Josef (61. Urban), Pikolon, Vajgl (61. Hefner)
Góly: 69. Parpel, 77. Pikolon

Starší dorostenci nerozehráli své nedělní utkání na Xaverově vůbec dobře. Už po devíti minutách museli dotahovat. Jejich snaha byla v celém zbytku poločasu bohužel neúspěšná. Po přestávce hosté své vedení navýšili, ale slávisté přispěchali s rychlou odpovědí. V 69. minutě vrátil skóre do kontaktu Zachary Parpel. A V 77. minutě bylo vyrovnáno. Parádní ránu do horního rohu branky vypustil z přímého kopu Samuel Pikolon. Bohužel Vyšehrad také neřekl své poslední slovo. V 83. minutě se dostali hráči v modrém opět do vedení, které stvrdili dalším zásahem ještě na úplném konci zápasu. Zaváhání mohou sešívaní napravit v neděli 5. června na hřišti Budějovic.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Slavoj Vyšehrad U17 9:1 (3:1)
Sestava: Hataš – Podroužek, Zima, Holub, Boledovič – Jinoch Jan, Hefner, Zamazal, Schwan – Harvey, Mikulanda
Góly: 9. Hefner, 16. Schwan, 45. Jinoch Jan, 52. vlastní, 67. Zamazal, 74. a 82. Hottek, 76. Mikulanda, 89. Zelingr

Šestnáctka byla podstatně úspěšnější. Brzké vedení zařídil Jindřich Hefner. Jeho počin napodobil o pět minut později Dominik Schwan. Krátce poté však hosté snížili. Sešívaní opět odskočili ve 45. minutě po trefě Jana Jinocha. Do druhého dějství vstoupili slávisté ještě v lepším rozpoložení. Jejich útočná snaha vyústila ve vlastní gól Vyšehradu. Další zásah už však opět měl na svědomí hráč domácích, konkrétně Denis Zamazal. Červenobílí byli při chuti a pálili dál. Své jméno na střeleckou listinu přidali dvakrát Sebastian Hottek a jednou David Mikulanda. Parádní výsledek ještě pečetil v 89. minutě Jakub Zelingr. K dalšímu utkání pocestují dorostenci v neděli 5. června do Českých Budějovic.

U8

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec U9

Hodnocení trenéra Jana Duse: V neděli jsme sehráli těžký zápas proti o rok staršímu soupeři z Liberce. I když nám pomohlo 5 hráčů ze staršího ročníku, začátek zápasu jsme vůbec nechytli. Čím déle se hrálo, tak se kluci více a více dostávali do hry, vyrovnali se v důrazu se soupeřem a předváděli krásné individuální i týmové akce. Velmi prospěšný zápas s herně vyspělým soupeřem.

U7

FC Tempo Praha U8 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Mitála: Poslední mistrovské utkání letošní sezony jsme odehráli na hřišti FC Tempo Praha, které nás vždy pořádně prověří a ani tentokrát to nebylo jiné. Na jednom hřišti si proti sobě zahrály aktuálně nejsilnější sestavy, které předvedly vynikající hru, vysoké tempo, nádherné góly, velké množství individuálních akcí, ale občas se už objevovaly i zajímavé kombinace většího počtu hráčů. Na druhém hřišti jsme už takovou kvalitu nepředvedli, chyběl nám pohyb, rychlost a větší chuť se porvat o výsledek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články