Alexander Bah přestupuje do Benfiky Lisabon | SK Slavia Praha
Více

Alexander Bah přestupuje do Benfiky Lisabon

Dánský univerzál Alexander Bah po veleúspěšném roce a půl v sešívaném dresu opouští Slavii a odchází do portugalské Benfiky Lisabon. Alexi, díky za všechno a hodně štěstí!

Nejlepší obránce letošní sezony FORTUNA:LIGY přišel do Edenu 5. ledna 2021 z dánského SönderjyskE. Během jara naskočil v lize do 17 zápasů, ve kterých vstřelil jednu branku a na další tři přihrál. Pomohl sešívaným k získání třetího titulu za sebou a také k výhře v domácím poháru. V Evropské lize naskočil do všech utkání vyřazovací fáze proti Leicesteru, Rangers i Arsenalu a přispěl Slavii k postupu do čtvrtfinále.

V uplynulém ročníku byl opět stabilním členem základní jedenáctky. V lize odehrál dvacet šest utkání, během kterých dal tři branky a přidal také devět asistencí. Obsadil tak třetí místo v počtu gólových přihrávek, jeho pasy do gólových zakončení mu v březnu vynesly ocenění Přihraj:Král asistencí a v anketě LFA vyhrál ocenění Obránce sezony. V anketě Cizinec sezony pak skončil druhý za plzeňským Jean-Davidem Beauguelem.

V Evropské konferenční lize pomohl sešívaným dvěma góly a třemi asistencemi k postupu do třetího evropského čtvrtfinále během čtyř sezon. Ze Slavie také třikrát nakoukl do dánské reprezentace.

„Skončili jsme v domácí soutěži druzí, to teď cítím nejvíc. Jsem ale s velkou částí své sezony spokojený. Od doby, co jsem přišel, jsem se hodně posunul. Z toho jsem šťastný. Budu hodně vzpomínat na evropské zápasy. Podruhé za dva roky, co jsem ve Slavii, jsme došli do čtvrtfinále evropské soutěže. Vyřadili jsme silné týmy, hráli kvalitní zápasy. A samostatnou kapitolou byli fanoušci... Když jsem přišel, nemohli na stadion. Tahle sezona byla skrz jejich podporu fantastická, fanoušci byli pokaždé výborní. Chci je pochválit, bylo to úžasné a moc jsem si to užíval,“ řekl Alexander Bah po sezoně.

Další kroky dánského univerzála povedou do Portugalska. Benfica Lisabon v této sezoně skončila v lize na třetím místě a v příštím ročníku si zahraje kvalifikaci o Ligu mistrů, kterou dvakrát vyhrála v šedesátých letech. Titul v portugalské lize oslavila Benfica naposledy před třemi lety, celkem zvítězila šestatřicetkrát. Vítězství v domácím poháru vyhrála šestadvacetkrát.

V novém působišti se Bah potká s Petarem Musou, který do Benfiky zamířil z Boavisty.

Alexandru Bahovi děkujeme za úspěšné působení v našem klubu a přejeme mu v jeho novém působišti hodně štěstí.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články