Alexander Bah přestupuje do Benfiky Lisabon | SK Slavia Praha
Více

Alexander Bah přestupuje do Benfiky Lisabon

Dánský univerzál Alexander Bah po veleúspěšném roce a půl v sešívaném dresu opouští Slavii a odchází do portugalské Benfiky Lisabon. Alexi, díky za všechno a hodně štěstí!

Nejlepší obránce letošní sezony FORTUNA:LIGY přišel do Edenu 5. ledna 2021 z dánského SönderjyskE. Během jara naskočil v lize do 17 zápasů, ve kterých vstřelil jednu branku a na další tři přihrál. Pomohl sešívaným k získání třetího titulu za sebou a také k výhře v domácím poháru. V Evropské lize naskočil do všech utkání vyřazovací fáze proti Leicesteru, Rangers i Arsenalu a přispěl Slavii k postupu do čtvrtfinále.

V uplynulém ročníku byl opět stabilním členem základní jedenáctky. V lize odehrál dvacet šest utkání, během kterých dal tři branky a přidal také devět asistencí. Obsadil tak třetí místo v počtu gólových přihrávek, jeho pasy do gólových zakončení mu v březnu vynesly ocenění Přihraj:Král asistencí a v anketě LFA vyhrál ocenění Obránce sezony. V anketě Cizinec sezony pak skončil druhý za plzeňským Jean-Davidem Beauguelem.

V Evropské konferenční lize pomohl sešívaným dvěma góly a třemi asistencemi k postupu do třetího evropského čtvrtfinále během čtyř sezon. Ze Slavie také třikrát nakoukl do dánské reprezentace.

„Skončili jsme v domácí soutěži druzí, to teď cítím nejvíc. Jsem ale s velkou částí své sezony spokojený. Od doby, co jsem přišel, jsem se hodně posunul. Z toho jsem šťastný. Budu hodně vzpomínat na evropské zápasy. Podruhé za dva roky, co jsem ve Slavii, jsme došli do čtvrtfinále evropské soutěže. Vyřadili jsme silné týmy, hráli kvalitní zápasy. A samostatnou kapitolou byli fanoušci... Když jsem přišel, nemohli na stadion. Tahle sezona byla skrz jejich podporu fantastická, fanoušci byli pokaždé výborní. Chci je pochválit, bylo to úžasné a moc jsem si to užíval,“ řekl Alexander Bah po sezoně.

Další kroky dánského univerzála povedou do Portugalska. Benfica Lisabon v této sezoně skončila v lize na třetím místě a v příštím ročníku si zahraje kvalifikaci o Ligu mistrů, kterou dvakrát vyhrála v šedesátých letech. Titul v portugalské lize oslavila Benfica naposledy před třemi lety, celkem zvítězila šestatřicetkrát. Vítězství v domácím poháru vyhrála šestadvacetkrát.

V novém působišti se Bah potká s Petarem Musou, který do Benfiky zamířil z Boavisty.

Alexandru Bahovi děkujeme za úspěšné působení v našem klubu a přejeme mu v jeho novém působišti hodně štěstí.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články