Talentovaná Lucie Bendová pokračuje ve Slavii | SK Slavia Praha
Více

Talentovaná Lucie Bendová pokračuje ve Slavii

Svoji první profesionální smlouvu podepsala na dva roky mládežnická reprezentantka Lucie Bendová! Momentálně největší talent slávistického týmu je ve svých sedmnácti letech obrovským příslibem do budoucna ženského fotbalu.

Slávistický dres budete oblékat další dva roky, jaké to jsou pocity v 17 letech?

„Pro mě už to byla radost před rokem, když mi volala trenérka dorostenek, že se zapojím na týden do přípravy s A-týmem žen, kde jsem už zůstala. Chytila jsem tuto skvělou příležitost a po jedné sezoně podepsala svoji první smlouvu, navíc v nejlepším klubu v Česku. Moje radost nejde ani slovy popsat, jsem opravdu šťastná.

Hned ve své první sezoně jste získala double a nastoupila i do zápasů Ligy mistryň proti silnému Arsenalu byla to Vaše snová sezona?

„Vyhrát double hned ve své první sezoně bylo naprosto skvělé, a liga mistryň? To byl splněný sen. Myslím, že každá malá fotbalistka sní o tom nastoupit proti týmu, který bojuje v anglické lize o nejvyšší příčky tabulky, a já to štěstí měla.

Odehrála jste v základní sestavě vítězný zápas ve finále poháru FAČR proti Spartě, kde se získal double, jaké to bylo a jak jste si užila oslavy s týmem?

„Odehrát tento finálový zápas byla úžasná zkušenost, jsem ráda, že jsem mohla pomoci získat pohár a porazit Spartu, to byla dvojnásobná radost. Oslavy byly neuvěřitelné a moc jsem si je s týmem užila. Doufám, že budeme slavit i další rok a letošní vítězství obhájíme.

Jak se v kabině Slavie jako bejmaninek cítíte, obnáší to týmové povinnosti?

„Ano, určitě to obnáší týmové povinnosti, ale naštěstí na to nejsem sama. Mladých holek je v týmu víc, navzájem si pomáháme např. při foukání balonů, nebo nošení tréninkových pomůcek. V kabině se i přes svůj mladý věk cítím skvěle, panuje tam skvělá atmosféra a jsme skvělý kolektiv, který táhne za jeden provaz.

Jste kapitánkou a základním kamenem reprezentační 17, jakou úlohu v reprezentačním týmu plníte?

„Tento rok jsme si moc užily, v prvním kole kvalifikace v Holandsku jsme remizovaly se Slovinskem a s Nizozemskem, což byl pro nás velký úspěch. Ve druhém kolo kvalifikace jsme nestačily na domácí Maďarsko a pak i Španělsko a do další fáze bohužel nepostoupily.

Jaké přednosti Vás ve hře zdobí a na čem víte, že je třeba do budoucna zapracovat?

„Myslím, že jsem tvrdá v soubojích, umím číst hru a i přes svůj mladý věk se nebojím povzbudit tým a zkušenější hráčky k nejlepším výkonům. Do budoucna bych ráda zlepšila svoji slabší levou nohu.“

Čeká Vás opět prestižní Liga mistryň, máte vysněný tým, proti kterému byste si chtěla zahrát?

„Ráda bych si někdy zahrála proti Olympique Lyon, který patří mezi nejúspěšnější v lize mistryň se 7 tituly.“

Máte v týmu či jiném sportovním týmu nějaký vzor?

„Můj fotbalový vzor je Tomáš Souček, líbí se mi na něm, jak je pracovitý, umí se obětovat pro tým a dokáže se z pozice defenzivního záložníka brankově prosadit.“

Jaké jsou Vaše osobní cíle do nové sezony? Připravujete se individuálně

„Připravuji se i individuálně, 2-3 krát týdně chodím ráno před školou do posilovny a k tomu se teď s týmem dorostenek připravuji na reprezentační sraz s WU19. V nové sezoně bych ráda zapracovala na svých slabých stránkách a samozřejmě s týmem obhájila double a vybojovala v Lize mistryň co nejlepší úspěch.“

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články