Slávisté podruhé odcestovali do Rakouska | SK Slavia Praha
Více

Slávisté podruhé odcestovali do Rakouska

Sešívaní v neděli opět zamířili do rakouského Aigenu, kde je čeká poslední fáze přípravy před startem nové sezony.

Druhé soustředění proběhne v Aigenu od neděle 26. června do neděle 10. července. V nominaci figuruje 34 jmen, nechybí hráči, kteří si během prvního kempu plnili reprezentační povinnosti ve svých národních týmech. Lukáš Provod se k týmu připojí v průběhu soustředění poté, co v Německu podstoupí další fázi rehabilitace.

Hráči, kteří na druhém soustředění oproti prvnímu chybí, by měli zamířit v úvodu týdne do klubů první nebo druhé ligy na hostování. Na přípravný kemp s týmem odjeli mladíci Marek Icha s Matějem Juráskem, kteří v uplynulé sezoně úspěšně hostovali ve Vlašimi, a Moses Usor s Danielem Šmigou, kteří na jaře zářili v B-týmu Slavie.

Červenobílí v Rakousku odehrají také tři přípravná utkání. První z nich je naplánováno na středu 29. června proti úřadujícímu mistru řecké ligy Olympiakosu Pireus. Druhým soupeřem sešívaných bude 5. července Rapid Bukurešť, devátý celek uplynulého ročníku rumunské Ligy 1. Poslední den kempu, 10. července, absolvují sešívaní generálku před 2. předkolem Evropské konferenční ligy proti třetímu týmu uplynulé sezony maďarské ligy Puskas FC. Všechny informace pro fanoušky k přátelským zápasům naleznete zde.

Slávisté do nové sezony vstoupí druhým předkolem Evropské konferenční ligy, které Slavii čeká 21. července, odveta o týden později. První kolo FORTUNA:LIGY proběhne během posledního červencového týdne.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články