Koridor Fortuna Areny nově zdobí malba Nejkrásnější dres | SK Slavia Praha
Více

Koridor Fortuna Areny nově zdobí malba Nejkrásnější dres

Stěny koridoru východní tribuny Fortuna Areny nově zdobí malba Nejkrásnější dres od Petra Poláška, která vznikla díky Odboru přátel Slavie.

Slavia na podzim roku 2021 oslovila Odbor přátel Slavie, zda by nechtěl zkrášlit šedé stěny koridoru východní tribuny. Výbor Odboru přátel souhlasil, Miroslav Pomikal připravil informativní podklad a David Ocetník vybral malíře a slávistu Petra Poláška, který projevil obrovský zájem se úkolu věnovat. Poté se jen čekalo na lepší počasí a konec sezony.

Práce začala v pondělí 4. července a byla dokončena v pátek 8. července. Celý týden probíhala čilá komunikace nad detaily malby, zejména na ose Petr Polášek, David Ocetník, Miroslav Pomikal a Vlastimil Váňa. Dílo se zdařilo a na předsezonní tiskové konferenci přišla pochvala i od předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka.

Levá strana malby znázorňuje spisovatele a velkého slávistu Bohumila Hrabala, jak hledí na svůj text o posvátnosti slávistických dresů, který napsal v roce 1988 v Kersku. Na druhé straně je zobrazena postava Karla Freji, prvního kapitána Slavie, jehož výška zde dosahuje 3,7 metru.

„Pro mě to byla výzva a jak jsem už říkal, chtěl jsem to udělat hlavně pro tátu tam do nebe, protože on byl opravdu velkým slávistou a ze mě ho udělal. Takže z části jsem malbu udělal pro Slavii, Odbor přátel Slavie a všechny fanoušky, ale nejvíc pro mého tatínka tam nahoru,“ říká malíř Petr Polášek, který Nejkrásnější dres zdarma namaloval.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články