Vítězná premiéra trenéra Pitáka | SK Slavia Praha
Více

Vítězná premiéra trenéra Pitáka

Fotbalistky Slavie v prvním přátelském utkání letní přípravy pod vedením nového trenéra Karla Pitáka porazily Viktorii Žižkov U16 5:4. O vítězství rozhodla v závěru zápasu Tereza Krejčiříková.

"Jsme rádi, že jsme úvodní přátelské utkání vyhráli. V týdnu jsme trénovali rozehrávku hry od brankářky a dnes to na hřišti fungovalo skvěle, vyráželi jsme z toho do nebezpečných akcí a dokázali jsme vstřelit hezké branky. Za stavu 4:1 začal soupeř kopat dlouhé míče za obranu, kde jsme měli trochu problémy, zápas jsme ale dokázali dotáhnout do vítězného konce a výkon našich hráček byl velmi slušný. Doufám, že se povede přivést ještě dvě nebo tři hráčky, věřím, že tým pak bude do sezony velmi kvalitní," uvedl po zápase trenér Karel Piták.

Slávistky šly do vedení už v 6.minutě, kdy se po přízemním centru Szewiezkové prosadila útočnice Tereza Kožárová, druhou branku utkání si ve 20.minutě po centru Divišové vstřelil soupeř do vlastní sítě, o tři minuty později se prosadila sama Divišová, kdy přehodila brankáře soupeře. Hosté poté snížili a uzavřeli poločasový výsledek na 3:1.

Ve druhé polovině zápasu utekly slávistky soupeři už o čtyři branky, když se v 60.minutě po faulu na Szewieczkovou prosadila z penalty Krejčiříková. Poté až do 74.minuty patřil zápas soupeři, kdy slávistkám stihl nasázet tři branky a zápas ke konci utkání zremizovat. O vítězství našich fotbalistek rozhodla v 79.minutě opět Tereza Krejčiříková, když propálila soupeře střelou z hranice penalty.

"I přesto, že se hrál zápas ve velkém vedru, cítila jsem se velmi dobře, hrály jsme v nezvyklé složení, ale i tak jsme si dokázaly v zápase vytvořit několik brankových příležitostí a proti fyzicky zdatnějším chlapcům se prosadit. Myslím, že jsme do přípravy vstoupily velmi dobře a pod vedením nového trenéra jsme spokojené,” svěřila se po zápase dvoubranková střelkyně Tereza Krejčiříková.

Další přípravné utkání je na programu v sobotu 30.7. na hřišti v Horních Měcholupech od 14:00 proti ABC Braník U16.

SK Slavia Praha - FC Viktoria Žižkov U16

Sestava 1.pol: Lukášová, Šlajsová, Necidová, Bendová, Divišová, Tenkrátová, Šurnovská, Szewieczková, Krejčová, Shirazi, Kožárová

Sestava 2.pol: Fuchsová, Veselá, Necidová, Bendová, Khýrová, Růžičková, Krejčiříková, Goretkiová, Vithová, Shirazi, Černá

Branky: 6' Kožárová, 20' Vlastní, 21' Divišová, 60' 74' Krejčiříková


Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články