Slávisté ve finále CEE Cupu | SK Slavia Praha
Více

Slávisté ve finále CEE Cupu

Slávisté z kategorie U19 se na mezinárodním turnaji probojovali až do samotného finále. Utkání, které rozhodne o vítězi turnaje, se odehraje v úterý od 18:00 na stadionu v Ďolíčku. Soupeřem bude brazilské Palmeiras.

Ve skupině slávisté narazili na anglickou Aston Villu a ukrajinský Dynamo Kyjev. První utkání skupiny sešívaní odehráli proti Aston Ville v pátek. Slávisté se dostali do rychlého vedení, když se v 18. minutě prosadil Noah Randazoo. Do poločasu přidali sešívaní ještě jednu branku a to ve 36. minutě, když se prosadil David Hájek. Ve druhém poločase byla aktivnější Aston Villa, ale ze svého tlaku dokázala skórovat jen jednou v 82. minutě. Slávisté zvítězili 2:1.

Ve druhém zápase skupiny slávisté poměřili síly s ukrajinským Dynamem Kyjev. Svěřenci trenéra Milana Titěry nevstoupili do utkání zrovna nejlépe a v prvním poločase inkasovali hned dvě branky. Druhý poločas už byl ale o něčem jiném a slávistům se podařilo nepříznivé skóre dorovnat díky brankám Dufka a Hájka. Utkání skončilo tedy nerozhodným výsledkem 2:2, který stačil slávistům k postupu do finále.

„Oba zápasy byly pro naše mladé hráče velká škola, především do bránění, protože to jak si zabránili v těchto dvou utkání, tak na to úplně zvyklí nejsou. U útočníků i záložníků se nám odkryly určité věci, když jsme neměli takovou dominanci, na kterou jsme zvyklý. Ale bylo to pro nás v tomto případě prospěšné. Přestože jsme utkání výsledkově zvládli, tak víme, že kvalita soupeře byla taková, že utkání mohlo skončit i výhrou druhé strany. Tentokrát jsme byli třeba efektivnější my, i když soupeř na to aby výsledek změnil šance měl. Ve druhém utkání jsme za bojovnost, snahu a víru v to, že i s takto velkým a těžkým soupeřem se dá utkání otočit, tak to se nám povedlo a získali jsme bod, který nás posunul do finále. Všechny týmy byly tak vyrovnané, že to mohlo dopadnout úplně jinak,“ hodnotil zápasy ve skupině hlavní trenér Milan Titěra.

Finále turnaje je na programu už toto úterý 26. července od 18:00 v Ďolíčku. Sešívaní se utkají s brazilským SE Palmeiras. Vstupenky a další informace naleznete zde.

„Na finále se těšíme, protože cílem bylo si na turnaji zahrát proti Palmeiras. Zkusit tu vysokou školu fotbalu a zkusit si zahrát s týmem z Brazílie, se kterým člověk nemá třeba ani šanci se za celý život potkat, když hraje především evropské turnaje. Pro nás je to čest, zúčastnit se finále jak na hlavním stadionu na Bohemce, tak hlavně s týmem, který tady zatím nemá konkurenci, a my se jim jí budeme snažit vytvořit. Klíčové bude poučit se z chyb z našich minulých zápasů a i z chyb týmů, které proti Palmeiras hrály,“ dodává Titěra

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články