Slávisté na CEE Cupu druzí | SK Slavia Praha
Více

Slávisté na CEE Cupu druzí

U19 ve finále nestačila na brazilské Palmeiras a na mezinárodním turnaji CEE Cup tak skončila na druhém místě. Za slávisty se ve finále prosadil Daniel Toula. David Planka vyhlášen nejlepším českým hráčem turnaje.

Slávisté se do finále mezinárodního turnaje probojovali přes dva zápasy ve skupině. Ve skupině slávisté narazili na anglickou Aston Villu a ukrajinský Dynamo Kyjev. První utkání skupiny sešívaní odehráli proti Aston Ville v pátek a díky brankám Davida Hájka a Noaha Randazooa zvítězili 2:1. Druhý zápas skupiny s Dynamem Kyjev sešívaní remizovali 2:2, když skóre dotahoval Jakub Dufek a David Hájek.

Ve finále turnaje svěřenci trenéra Milana Titěry narazili na brazilské Palmeiras. V prvním poločase utkání měli ze hry více Brazilci, kteří si dokázali z několika rychlých útoků vytvořit velmi nebezpečné šance. Slávisté udrželi čisté konto především díky brankáři Filipu Slavatovi a také nepřesnosti v zakončení Palmeiras.

Do druhého poločasu sešívaní vstoupili výrazně lépe. Hned v 52. minutě se slávisté ujali vedení, kdy z úhlu prostřelil gólmana Daniel Toula. V 69. minutě byla za ruku ve vápně nařízena penalta proti sešívaným, kterou W. G. Mendes Craveiro proměnil a vyrovnal na 1:1. V druhé polovině druhého poločasu slávistům ovšem začali docházet síly, a to vyústilo, že se v 76. minutě na gólmana Slavatu řítil další nebezpečný útok Palmeiras, který bohužel T. Gomes De Araujo proměnil a brazilci tak šli do vedení 2:1. Do konce utkání se už skóre nezměnilo a slávisté tak ve finále podlehli Palmeiras 1:2.

Při vyhlášení výsledků získal individuální ocenění kapitán týmu na turnaji David Planka, jako nejlepší český hráč turnaje.

Sestava:
SK Slavia Praha: Slavata – Kričfaluši, Pudil M. (72. Piták), Hunal, Kopecký (45. Fiekr), Planka, Žitný, Trédl (58. Lopatář), Toula (72. Jelínek) , Biegon, Dufek (72. Vajgl)

Góly:
52. Toula - 69. W. G. Mendes Craveiro, 76. T. Gomes De Araujo

Hodnocení trenéra Milana Titěry

Trenére, je výsledek z finále zklamáním, nebo vzhledem ke kvalitě soupeře výsledek berete?
„Vzhledem k tomu, že jsme v utkání ještě v 70. minutě vedli 1:0, tak je pro nás výsledek samozřejmě zklamáním. Na druhou stranu musíme uznat, že soupeř měl po celou dobu utkání vyloženější šance než my a dokázal je nakonec proměnit. Z tohoto pohledu soupeř vyhrál zaslouženě, ale musím ocenit naše kluky, že vlastně jako jediní byli schopní čelit tlaku vlastně až do devadesáté minuty ve vyrovnaném zápase. Z hlediska výsledku, šancí a herních situací byl soupeř lepší a vyspělejší. Zklamaní z výsledku jsme, ale musíme uznat, že soupeř byl v celém turnaji nejlepším týmem.“

Vedli jste 1:0, po celkem krátké době jste dostali gól z penalty na 1:1 a nakonec zápas skončil 1:2. Co se stalo, že jste vedení nedokázali udržet?
„Penalta vznikla v momentě, kdy jsme měli na hřišti o hráče méně. Potřebovali jsme na chvíli přerušit hru abychom dostali do hřiště zpátky zraněného hráče a vyrovnali síly. Penaltě ale také předcházela ztráta míče před vápnem. Druhý gól jsme dostali podobně. Takové ztráty míče prostě Palmeiras svým rychlým přechodem dokáží potrestat a do několika vteřin se dostat do šance. A tentokrát se jim ty šance podařilo také proměnit. Dvakrát jsme ztratili v nebezpečném prostoru míč a to je v takovém zápase proti tak rychlému soupeři prakticky nejhorší situace.„“

Hodnocení Davida Planky

Davide, jak by jsi celkově zhodnotil zápasy na turnaji?
„Myslím si, že jsme nebyli úplní favorité ve všech třech utkáních, které jsme odehráli. Semkli jsme se ale jako tým, proti Aston Ville jsme hráli myslím velmi dobře. Dali jsme dva góly a zápas už jsme kontrolovali. Stálo při nás také štěstí, soupeř trefil tyčku a podržel nás brankář. S Dynamem Kyjev to bylo 0:2 o poločase, takzvaně Csaplárova past, dali jsme pak dva góly během dvou minut a remíza nám k postupu do finále stačila. Před finále jsme viděli výsledky Palmeiras a ti vstřelili za dva zápasy 12 gólů, takže si myslím, že byl zápas z naší strany povedený. Výsledek nás stály dvě individuální chyby. Soupeř měl sice více šancí, ale z těchto dvou chyb nás dokázal potrestat.“

Získal jsi ocenění nejlepší český hráč turnaje. Tak co pro tebe taková cena znamená?

„Těší mě to, samozřejmě, ale mrzí mě, že jsme nezvládli finále. Myslím si, že jsme výsledek mohli udržet lepší v náš prospěch, i když nás hodně tlačili. Mrzí nás to všechny.“


Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články