Ve čtvrtek od 19:00 první domácí zápas nové sezony | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:00 první domácí zápas nové sezony

První domácí zápas sezony je tu! Sešívané ve čtvrtek od 19:00 ve Fortuna Areně čeká premiéra v nových domácích dresech. Soupeřem bude v odvetě druhého předkola Evropské konferenční ligy gibraltarský St Joseph's. Slávisté budou navazovat na výhru 4:0, kterou si přivezli ze třetí nejmenší země světa.

Už ve čtvrtek vyběhnou slávisté k prvnímu domácímu zápasu nové sezony. Ve Fortuna Areně přivítají v rámci odvety 2. předkola Evropské konferenční ligy gibraltarský St Joseph‘s. Vstupenky jsou ve volném prodeji, permanentkáří mají vstup zdarma.

„Hodně se těšíme, po dlouhé době nás čeká soutěžní zápas v domácím prostředí. Celý tým i hráči se těší, máme tu nové prostředí, nemůžeme se dočkat,“ vyhlíží první domácí utkání sezony trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se moc, myslím, že se netěším jenom já, ale i všichni spoluhráči. Bude to první ostrý zápas tady na stadionu a doufám, že i fanoušci jsou natěšení, přijde jich hodně a poženou nás za vítězstvím,“ nemůže se dočkat slávistických fanoušků Lukáš Provod.

Týden starý duel skončil na Gibraltaru výhrou sešívaných 4:0. Dva góly vstřelil Yira Sor, pojistky přidali Ewerton a Ondřej Lingr.

„Je otázka, jestli nenastoupí v jiném rozestavení, ale jejich výkon bude asi podobný jako v prvním zápase. Hrají z nízkého bloku, soustředí se na defenzivu a brejky přes dva rychlé hráče na hrotu. Otázka je, jak se vyrovnají s terénem, jako jsme se museli vyrovnat my u nich. Jsem na to zvědavý, doufám, že navážeme na prvních třicet minut prvního zápasu,“ věří trenér sešívaných.


Slavia na odvetu využila výjimku UEFA a na uzavřenou část Tribuny Sever pozvala dětské fanoušky.

Jsem rád, že taková výjimka vůbec existuje, bude to úplně něco jiného. Něco takového už jsme zažili na Legii. Trest nás mrzí, mrzí nás, že tady Tribuna Sever nebude, ale věřím, že bude v ostatních sektorech. Návštěvu dětí vítám, můžou vyrazit na fotbal a nebude tu prázdné místo,“ těší se na malé fanoušky trenér Trpišovský.

Trenérský tým těší zdravotní stav hráčů. Jediný otazník se vznáší nad startem autora dvou branek z první konfrontace Yiry Sora.

„Celý kádr je zdravý. I Lukáš Masopust je v plném tréninku a o víkendu absolvoval modelový zápas. V nominaci ale nebude, protože není na soupisce. Drobné problémy z prvního utkání má Sor, jinak je celý kádr v pořádku a zdravý,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Odvetný zápas proti St Joseph‘s začíná ve Fortuna Areně ve čtvrtek v 19:00, přímým přenosem ho i díky partnerovi utkání společnosti Fortuna odvysílá O2 TV sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, dorazte a pojďme společně zahájit novou sezonu!

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články