Daniel Samek odchází do Itálie | SK Slavia Praha
Více

Daniel Samek odchází do Itálie

Slávistický záložník Daniel Samek opouští po čtyřech letech Eden a přestupuje k nováčkovi italské Serie A, US Lecce. Dane, díky za všechno a přejeme hodně štěstí na nové adrese!

„V první radě bych chtěl poděkovat naší akademii a všem lidem, kteří se podíleli na jeho příchodu a rozvoji. Z mládeže pak Dan Samek až neuvěřitelným způsobem vlétl do A-týmu Slavie a zaujal mnoho skautů po Evropě. Když nyní přišla na Dana nabídka, rozhodli jsme se, že nebudeme chtít bránit jeho sportovnímu růstu a přání odejit do Serie A. Chtěl bych mu popřát, aby se v Itálii prosadil,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Užil jsem si každý zápas za Slavii, nikdy nezapomenu na první ligový start, první branku. Těžko uvěřit, že to je na nějakou dobu naposledy. Itálie je pro mě velká výzva. Celému klubu budu držet palce a podporovat ho po celou sezonu. Věřím, že se naše cesty ještě v budoucnu protnou,“ přeje si Daniel Samek.

Daniel Samek začínal s fotbalem v Hradci Králové, odkud v létě 2018 přestoupil do Slavie. Ve svých sedmnácti letech se dostal poprvé do A-týmu. Premiéru si odbyl v pohárovém utkání MOL Cupu proti Karlovým Varům 3. března 2021, slávisté vyhráli vysoko 10:3, Samek nastoupil v 70. minutě.

Svůj ligový debut si připsal v základní sestavě v utkání s Jabloncem 23. května téhož roku. V sezoně 2020/21 oslavil se Slavií double, když sešívaní ovládli jak ligu, tak domácí pohár.

Na podzim 2021 začal Samek v sedmnácti letech pravidelně nastupovat a hned ve čtvrtém ligovém zápase vstřelil gól a přidal taky jednu asistenci, dvěma body se tak podílel na výhře proti Baníku Ostrava 4:0. Podzimní část se mu nesmírně vydařila.

Celkově za sezonu 2021/22 odehrál Samek 27 utkání, z toho devatenáct v lize, ve kterých si připsal tři branky a tři asistence. S týmem v této sezoně zažil i postup do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, kde zasáhl do šesti zápasů.

Danovi děkujeme za jeho působení v sešívaném dresu a přejeme mu hodně štěstí v jeho novém klubu!


Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články