Ve čtvrtek od 19:00 proti Panathinaikosu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:00 proti Panathinaikosu

Sešívané čeká ve čtvrtek první zápas 3. předkola Evropské konferenční ligy proti řeckému Panathinaikosu. Utkání vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a obránce Aiham Ousou.

Další evropský čtvrtek. Další velký evropský zápas. Slávisté vyhlíží duel s dvacetinásobným řeckým šampionem Panathinaikosem Athény. Ve Fortuna Areně se 3. předkolo Evropské konferenční ligy rozehraje v 19:00. „Očekávám dobrý fotbal a dobré utkání. Panathinaikos je velice silný fotbalový tým a hru má založenou na kombinaci a situacích jeden na jednoho. Po ztrátě hodně vysoko presují a honí soupeře. Zápas bude mít technickou úroveň,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Víme, že to je dobrý soupeř. Vždycky se těším na tyhle evropské zápasy, protože to je vždycky velký večer a my rádi hrajeme ta nejlepší utkání na nejvyšší úrovni,“ dodává Aiham Ousou.

Tým vedený srbským koučem Ivanem Jovanovićem si zakládá na pevné defenzivě, v loňském ročníku řecké ligy disponoval společně s mistrovským Olympiakosem nejlepší obranou v soutěži. „Můžeme čekat, že na nás vlítnou. Ale jsou taky dobří v defenzivě, v lize mají dobrou bilanci. Taky víme, že jsou dobří v ofenzivě. Musíme být připravení, hrát naši hru. Ještě si je do detailu rozebereme,“ říká švédský obránce.

Vítěz Řeckého poháru z loňské sezony přes léto mohutně posiloval. Nasazen byl rovnou do 3. předkola a první soutěžní zápas tak odehraje až ve čtvrtek. Řecká Super League startuje za dva týdny. „Nehledal bych v tom nic zásadního. To utkání pro ně bude důležité, my toho taky moc odehráno nemáme. Odehráli jsme zápasy, které byly dost typologicky odlišné. U soupeře jsou hráči hodně zkušení na to, aby byli schopni zahrát ostré utkání bez zápasů předtím,“ popisuje hlavní trenér Slavie.

„Samozřejmě. Ale pro nás je taky brzy. My jsme odehráli nějaká utkání, oni sehráli nějaké přáteláky. Když jde o nějakou soutěž, je vždycky dobré mít nahrané nějaké zápasy dopředu, abyste si zvykli na tempo. Myslím ale, že malou výhodu máme, a navíc hrajeme první zápas doma. Máme dobrou šanci,“ věří Ousou.

Generálka na čtvrteční zápas sešívaným nevyšla, v Mladé Boleslavi podlehli v rámci prvního kola Hradci Králové 0:1. „Samozřejmě není dobré prohrát, zvlášť v prvním kole. Ale jsme profesionálové a musíme se z toho oklepat. Vzít si z toho to dobré, neopakovat chyby. Teď už se jen soustředíme na čtvrteční zápas s Panathinaikosem a doufáme, že získáme tři body a vyhrajeme,“ přeje si Ousou.

Trenérský tým pro dvojzápas s Panathinakosem tvořil novou podobu evropské soupisky. „Čeká nás úplně jiný zápas. Panathinaikos bych trochu přirovnal k Feyenoordu v tom, v čem jsou dobří. I když ten tým skončil čtvrtý, tak jsem mluvil s Tomášem Vaclíkem a probírali jsme to s kluky. Jsou tam některé změny, jsou tam zkušenější hráči s evropskými zápasy,“ uzavírá Trpišovský.

První zápas 3. předkola Evropské konferenční ligy začíná ve Fortuna Areně ve čtvrtek v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit. Budeme vás potřebovat!

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články