V neděli od 19:00 doma proti Zlínu | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 doma proti Zlínu

Mezi zápasy třetího předkola Evropské konferenční ligy přijede do Edenu FC Trinity Zlín. Slávisté budou v neděli od 19:00 napravit zaváhání z prvního ligového kola.

Tři dny po cenné výhře nad Panathinaikosem čeká slávisty druhé ligové kolo. Do Fortuna Areny přicestuje v neděli Zlín, který na úvod soutěže uhrál bezbrankovou remízu s Mladou Boleslaví. Vstupenky jsou ve volném prodeji!

„Ambice jsou jednoznačné. Chceme odčinit zápas s Hradcem, který se nám nepovedl. Bereme to svým způsobem jako omluvu fanouškům, kterých doufáme dorazí podobný počet jako ve čtvrtek. Kádr Zlína se během letní pauzy pozměnil, jsou tam noví hráči, studujeme to. Hledají optimální složení do ofenzivy. Věříme, že odčiníme, co se nám nepovedlo v prvním kole,“ předesílá asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Slávisté věří v prodloužení výborné bilance, se Zlínem vyhráli posledních sedm vzájemných utkání.

„Je to jeden ze soupeřů, proti kterým se mi hraje asi nejhůř. To ale házím za hlavu. Já i celý tým k tomu budeme přistupovat na sto procent. Budeme chtít navázat na čtvrteční výkon,“ říká Ondřej Lingr.

Sešívaní se na neděli naladili ve čtvrtek, kdy před fantastickou kulisou 17 314 fanoušků přehráli řecký Panathinaikos 2:0.

„S Panathinaikosem jsme hráli ohromně těžký zápas. Takový impulz jsme po Hradci potřebovali. Viděli jsme hráče v trochu jiných emočních i fotbalových situacích. Celá atmosféra kolem zápasu byla skvělá, my jsme se na to dobře připravili. Soupeř je enormně těžký, ale nám nezbývá než přepnout na ligovou soutěž, protože tam jsme nabrali ztrátu, kterou jsme hned od úvodu nechtěli. Musíme udělat všechno pro to, abychom v domácím prostředí. Není nic hezčího, než hrát ve Fortuna Areně,“ vysvětluje Jaroslav Köstl.

Vítězné brance Ivana Schranze předcházela stoprocentní šance, kterou Lingrovi brankář Brignoli zázračně vyrazil hlavou.

„Obránce mě držel, já jsem se snažil uvolnit a udělat si prostor, nešlo to střílet z první, i když jsem se snažil. Kdybych spadl, tak je to penalta, ale snažil jsem se to ustát a zakončit. Bohužel jsem strefil gólmana do hlavy, ale věřím, že to přijde někdy jindy a třeba to bude zase důležitý gól,“ nevěší hlavu Ondřej Lingr.

Čtvrteční bitva s dvacetinásobným řeckým mistrem byla hodně fyzicky náročná. Komplikací pro další duely je vyloučení Eduarda Santose.

„Po čtvrtku máme dva hráče lehce na hraně, nemělo by to být vážné. Kádr je široký, je začátek sezony, není důvod spekulovat. Musíme teď ochránit stopery, protože Eduardo nemůže hrát v Athénách, takže to musíme prorotovat. Nemůžeme si dovolit, aby nám vypadl někdo ze středu defenzivy,“ uzavírá asistent trenér Jaroslav Köstl.

Zápas proti Zlínu startuje v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Vstupenky jsou ve volném prodeji. Slávisti, přijďte nás opět podpořit!

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články