Ve čtvrtek od 19:30 odveta proti Panathinaikosu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:30 odveta proti Panathinaikosu

Apostolos Nikolaidis Stadium. Nejstarší řecký fotbalový stadion s kapacitou 16 tisíc fanoušků. Zde se ve čtvrtek rozhodne, zda se slávisté probijí do play off o základní skupinu Evropské konferenční ligy.

Sešívaní budou proti Panathinaikosu hájit náskok dvou branek z týden starého duelu ve Fortuna Areně.

„Čeká nás zápas na soupeřově půdě, v jiném prostředí. Ten tým je kvalitní, vidíme to v zápasech, které odehrává. První zápas ovlivnily karty, bylo to trošku něco jiného, než nás čeká tady,“ očekává odlišný průběh zápasu trenér Jindřich Trpišovský.

V týden starém utkání dvacetinásobný řecký šampion neskóroval, v odvetě bude muset útočit.

„Očekávám od nich hodně silný útok. Pro nás se budou otevírat brejkové situace, budou hrát odlišně než v Edenu. Klíčový bude úvod,“ říká David Douděra.

Slávisty čeká ve čtvrtek pekelná atmosféra a náročné klimatické podmínky. Teploty v Athénách i ve večerních hodinách atakují 30 stupňů Celsia.

„Vedro bude určitě, na druhou stranu je takové počasí i v Čechách. Bude důležité, abychom zvládali udržet míč, protože Panathinaikos má skvělé rychlé útoky. Když budeme na útočné polovině, tak musíme útoky dohrávat,“ předvídá trenér Jindřich Trpišovský.

Trenérský tým Jindřicha Trpišovského nebude moci využít zraněného Ewertona s Lukášem Provodem. Chybět bude i Eduardo Santos, který byl v prvním duelu vyloučen. S týmem se naopak v Athénách připravuje Yira Sor.

„O sestavě máme stoprocentně jasno, pokud se nestane něco zdravotního. Máme možnosti i do průběhu zápasu. Uvidíme, jak to bude s Yirou Sorem, který absolvoval lehký trénink a půjde s týmem do plného tréninku před zápasem,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Odveta 3. předkola UECL začíná ve čtvrtek v 19:30 českého času, přímým přenosem ji vysílá O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Athén naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články